Доповнення до гри можна придбати в PS Store і Epic Games Store / twitter.com

Гра японського геймдизайнера Ю Судзукі – Shenmue 3 скоро отримає перше платне DLC під назвою Battle Rally. Про це розробники повідомили на офіційній сторінці гри в Twitter.

Додаток вперше в історії серії Shenmue дозволить користувачам зіграти за нових протагоністів – дівчину Вей Чжень і шукача скарбів Вун Рена. Також гравцям стане доступна нова активність – забіги, під час яких потрібно буде битися з супротивниками.

Перше DLC для Shenmue 3 вийде 21 січня на PS4 і ПК. На даний момент доповнення не продається окремо. Однак воно входить до складу сезонного абонемента Shenmue 3 - Complete DLC Collection, який обійдеться власникам PS4 в 489 грн, а користувачам Epic Games Store в 146 грн. В обох онлайн-магазинах на саму гру зараз діє знижка в 30% - Shenmue 3 в PS Store можна придбати за 1259 грн, а в EGS – за 514 грн.

Про Shenmue

Ігрова франшиза Shenmue вважається однією з ключових для консолі Sega Dreamcast, оскільки вона привела до успіху і популярності цієї ігрової системи. Саме в цій серії вперше з'явився новий елемент геймплея під назвою Quick Time Events — коли на екрані висвітлюються певні клавіші, а гравець повинен вчасно на них натиснути, щоб персонаж зробив певні дії. Перша частина гри вийшла в 1999 році, а друга – у 2001 році. Гра розповідала історію 18-річного підлітка на ім'я Ре Хадзукі, чий батько був убитий таємничою людиною на ім'я Лан Ді. Протягом перших двох ігор Ре Хадзукі намагався відшукати вбивцю свого батька. Через низькі продажі другої частини сюжет Shenmue залишився незавершеним. Фанати довгі роки просили розробників випустити третю частину, щоб закінчити історію. У 2015 році на краудфандингової платформі Kickstarter було зібрано понад $6 млн на розробку третьої частини гри. Над Shenmue 3 працював творець перших двох частин – японський геймдизайнер Ю Судзукі.

Трейлер Shenmue 3

Реліз третьої частини відбувся в листопаді минулого року. На агрегаторі рецензій Metacritic гра отримала 68 балів від критиків і 7.9 балів від користувачів.