Warcraft 3: Reforged – це оновлена версія культової стратегії Warcraft 3 / eu.shop.battle.net

Вчора відбувся реліз Warcraft 3: Reforged – стратегії в реальному часі від компанії Blizzard. Перевидання культової гри вийшло вкрай невдалим.

Шанувальники у гніві обрушили рейтинг гри. Зараз на агрегаторі Metacritic оцінка Warcraft 3: Reforged впала до 1,5 балів. Це менше, ніж у розкритикованих на момент старту Sea of Thieves (4,2 бала), Agony (4,1 бала) або Fallout 76 (2,7 бала).

Гравці критикують Reforged за погіршену графіку в порівнянні з тією, що демонструвалася під час анонсу перевидання. Крім того, багато хто відзначає, що в грі просідає частота кадрів, застарілий інтерфейс та багато технічних помилок. Багато гравців збираються повернути витрачені на гру гроші.

Як погіршилася графіка в Warcraft 3: Reforged

Однак, є користувачі, яким гра сподобалася, але їх не так багато. З більш ніж 1450 відгуків на Metacritic - позитивних всього 165.

«Я не розумію чому всі ставлять низькі оцінки, гра вийшла більш ніж вдалою. Особисто у мене все працює, не сперечаюся, бувають помилки, але не настільки критичні. В цілому я думаю всі чекали якусь Warcraft 4, а отримали ремастер Warcraft 3, що власне розробники й обіцяли», - зазначає користувач під ніком Konev.

«Відчуття від гри змішані, але, напевно, більше все-таки позитивні. Прогледів інші відгуки, у всіх головна претензія в тому, що підсумковий варіант сильно відрізняється від ролика 2018 року. Але, панове, адже це був швидше концепт, ескіз, про що було сказано майже одразу. Надалі у міру роботи над грою розробники повідомляли про коригування своїх планів. Те, що ви обмежилися переглядом трейлера і сформували на його основі завищені очікування — це скоріше ваша провина. Несправедливо через це ставити нулі й бризкати жовчю», - пише Ngasta.

«Ви цього не заслужили, але ставлю 10 в надії на те, що ви не кинете гру і будете додавати нові компанії й інший контент», - зазначає Bigbrorus.

«Добротний рескін з новими текстурами і моделями, засмучує тільки відсутність перегляду профілів зі статою (їх по ідеї скоро додадуть), а також відсутність перероблених катсцен. Але якщо ви ніяких чудес не чекали, то гра вам зайде», - зазначає ZimnikZ.

Що таке Warcraft 3: Reforged

Warcraft 3: Reforged – це оновлена версія стратегії в реальному часі Warcraft 3: Reign of Chaos з доповненням The Frozen Throne. Оригінальна Reign of Chaos вийшла у 2002 році, а у 2018 році на виставці BlizzCon 2018 компанія анонсувала перевидання з підзаголовком Reforged. Розробники обіцяли оновити графіку, перезаписати ролики і звук, а також додати підтримку 4К.