Might & Magic: Chess Royale - гра за мотивами "Героїв" / store.ubi.com

Сьогодні відбувся реліз гри Might & Magic: Chess Royale від студії Ubisoft. Це гра за мотивами культової серії Heroes of Might and Magic, але зовсім в іншому жанрі.

Might & Magic: Chess Royale – це суміш двох популярних жанрів: «королівської битви» і «автошахів». У грі користувачеві належить битися проти інших 99 гравців. Бої проходять по черзі в форматі «1 на 1» на полі в стилі шахової дошки. Якщо гравець програє три бої, він вибуває з гри. Перед початком раунду гравець повинен найняти персонажа, кожен з яких володіє власними здібностями, належить до певних фракцій і до одного з класів: ближній бій, далекий, підтримка і тд.

Щоб перемогти, гравцеві потрібно вдосконалити своїх персонажів, правильно комбінувати війська, а також використовувати магію. Попри велику кількість гравців сам матч триває не довше 10 хвилин. І це у випадку, якщо гравець не програє раніше.

Трейлер Might & Magic: Chess Royale

На агрегаторі рецензій Metacritic у гри 71 бал. Гравці ж в цілому тепло прийняли гру. Проте не обійшлося і без критики. У відгуках на Google Play користувачі багато скаржаться на велику швидкість гри і баги.

«Занадто швидко пролітають бої. Після раунду немає можливості займатися своїми персонажами. Доводиться сидіти і дивитися на те, як люди, що не мають для мене ніякого значення клацають по шаблонах повідомлень. Закляття в грі несуть дисбаланс, оскільки не дають рівних умов бою для різних класів. Персонажі оборонного типу занадто худі, а тому безкорисні», - говорить один з гравців під ніком Злий Сантехнік.

«Під час матчу, після 2-3 раундів все починає сильно виснути і глючити, а часом навіть вилітає з гри», - пише Сергій.

«Немає нормального навчання, в якому тобі все покажуть і розкажуть. Мало часу на купівлю між раундами. Але хороша графіка і візуальний стиль», - зазначає Андрій.

Думка УНІАН про гру Might & Magic: Chess Royale

УНІАН під час сесії Might & Magic: Chess Royale також зіткнувся з деякими технічними проблемами. Зокрема, куплені герої не з'являлися на лаві, хоча монети за них списувалися. Іноді це ставало причиною поразки, бо через дуже короткий час на підготовку перед раундом (30 секунд) не був виставлений на поле додатковий герой і доводилося вести бій з меншим числом персонажів. Траплялись і приємні баги, коли гра не зараховувала поразку, що давало можливість протриматися в матчі довше.

І нехай від легендарних «Героїв» у гри залишилася лише назва, проте Might & Magic: Chess Royale вийшла непоганою і захоплюючою. Порадували візуальний стиль і звуковий супровід.

Найбільша проблема гри – короткий час на підготовку між раундами. Складно встигнути вивчити характеристики всіх героїв, щоб скласти хорошу синергію між ними.

Might & Magic: Chess Royale можна завантажити безкоштовно на iOS, Android і на ПК.