На ринку відеоігор Microsoft має намір вести боротьбу з Google і Amazon / wprost.pl

Microsoft вважає, що в новому поколінні головними конкурентами Xbox стануть не Sony і Nintendo, а Google та Amazon. Про це в інтерв'ю порталу Protocol заявив голова Xbox Філ Спенсер.

Читайте такожSony готується презентувати PlayStation 5

Як зазначив Філ Спенсер, Xbox більше не вважає Sony та Nintendo своїми головними конкурентами, тому, що жодна з цих японських компаній не володіє власною топовою глобальною "хмарною" інфраструктурою, схожою на платформу Microsoft Azure. Одним з головних переваг Microsoft для нового Xbox стане інтеграція з технологією xCloud, яка дозволить грати в одну і ту ж гру на консолі, ПК та смартфонах.

Відео дня
Голова Xbox більше не вважає Sony і Nintendo своїми конкурентами / twitter.com

"Ми відчуваємо величезну повагу до Nintendo і Sony, але головними своїми конкурентами в майбутньому ми бачимо Amazon і Google. Це не означає, що ми принижуємо Nintendo і Sony, але традиційні ігрові компанії сьогодні знаходяться не в тому становищі. Я думаю, вони могли б спробувати відтворити Azure, але ми довгі роки вкладали в "хмару" десятки мільярдів доларів", - зазначив Спенсер.

Що таке Microsoft Azure

Microsoft Azure – це "хмарна" платформа Microsoft. Вона надає можливість розробки, виконання програм і зберігання даних на серверах, розташованих в розподілених дата-центрах, які знаходяться в 15-ти країнах.

Читайте такожBattlefield 1 та Mass Effect: Andromeda зі знижкою 80% – в PS Store стартувало відразу кілька розпродажів

Ймовірно ще однією причиною, через яку голова Xbox не вважає PlayStation своїм конкурентом став той факт, що ще в минулому році Microsoft і Sony підписали меморандум про взаєморозуміння. Згідно з цим договором Microsoft надасть потужності своєї "хмарної" платформи Azure для ігрових і стриминговых сервісів Sony. У свою чергу японська компанія буде допомагати Microsoft в розробці штучного інтелекту і виробництві напівпровідникових пристроїв, зокрема світлочутливих матриць. Одним з напрямків цієї діяльності є використання високотехнологічних камер Sony в продуктах Azure AI.

Нагадаємо, компанія Amazon працює над власним "хмарним" сервісом для відеоігор, а Google в минулому році вже запустила свою "хмарну" ігрову платформу – Stadia.