"Сонік" вже зібрав понад 100 мільйонів доларів у прокаті / скріншот

Фільм "Сонік", знятий за мотивами однойменної гри в перший вікенд заробив в США 57 млн доларів. Таким чином, картина встановила новий рекорд серед фільмів, ігор.

"Сонік" побив торішній рекорд стрічки «Детектив Пікачу», яка за цей же період змогла заробити 54 млн доларів.

Трейлер фільму "Сонік"

Згідно з даними порталу Boxofficemojo, на сьогодні, «Сонік» заробив 68 мільйонів доларів в домашньому прокаті, а також 43 мільйони доларів у світовому. Таким чином загальні збори за перші чотири дні прокату картини склали 111 мільйонів доларів. Це непогані показники, враховуючи проблеми, які відчував фільм ще на стадії виробництва. Головний скандал був пов'язаний з дизайном персонажа. Після першого трейлера глядачі вкрай негативно сприйняли образ Соніка, і режисер Джефф Фаулер пересунув дату виходу з 7 листопада 2019 року на 13 лютого 2020 року, щоб переробити дизайн персонажа.

Фанати були вдячні, що автори стрічки прислухалися до їхньої думки і позитивно сприйняли зміну дизайну. Глядацька оцінка фільму на Metacritic склала 8,5 балів, а на Rotten Tomatoes – 95%. Водночас критики значно гірше оцінили стрічку. На Metacritic "Соніку" поставили 46 балів, а на Rotten Tomatoes – 63% свіжості.

Нагадаємо, фільм "Сонік" з Беном Шварцом, Джеймсом Марсденом і Джимом Керрі у головних ролях вийшов в прокат 13 лютого.