Студія підтвердила, що знайдений фанатами сайт справжній / pinterest.ca

Розробники STALKER 2 офіційно підтвердили, що гравцям вдалося розгадати їх шифр.

Про це студія GSC Game World повідомила на своїх сторінках у Facebook і Twitter.

«Шифр 2.0.2.1. розгаданий! Це велика (і, чесно кажучи, дуже зворушлива) подія для нас і сталкерського ком'юніті. Код був активністю для хардкорних прихильників: на його розшифровку пішло більш ніж півтора року. Кожен учасник в наших очах — справжній герой і найвідданіший фанат», - зазначили розробники.

Відео дня

Читайте такожДва тижню з GeForce Now. Як працює сервіс "хмарного" геймінгу в Україні

Після анонсу другої частини STALKER, розробники стали публікувати в соцмережах різні загадки, розгадуючи які гравці отримували частина шифру.

Сам же шифр 2.0.2.1. складався з чотирьох фаз, за кількістю точок в назві. На місце точок біля кожної цифри потрібно було поставити відповіді з головоломок, які автори гри поступово ставили спільноті. Приміром, відповіддю на першу загадку стала цифра 35 – різниця між 2021 роком (ця дата була вказана на сайті, — УНІАН) і 1986 роком – датою аварії на ЧАЕС.

Після цього було ще кілька загадок, в результаті повністю розгаданий шифр отримав такий вигляд: 2 35 0 N 2 X16 1 233. Вбивши цей код в адресний рядок, фанати потрапили на сайт 2350n2x161233.com.

Першим, кому вдалося розгадати шифр і потрапити на прихований сайт, виявився гравець В'ячеслав Шилов. Розробники пообіцяли вислати йому унікальний кастомный комп'ютер від Invasion Labs, постер з автографом Сергія Григоровича, колекційну худі, ключ на STALKER 2 і повну антологію ігор від GSC в Steam, а також внутрішньоігровий бонус у грі.

Гравцям знадобилося 644 дні, щоб розгадати весь шифр розробників / facebook.com

Ще дев'ять осіб з першої десятки тих, хто відгадав, отримають такі ж призи, як і головний переможець, за винятком комп'ютера. «Люди, які зайняли з 11 по 100 місце виграли ключі на STALKER 2, повну антологію ігор GSC в Steam і приємний внутрішньоігровий бонус у грі», - зазначили в студії GSC Game World.

Крім того, розробники вирішили розвіяти чутки про те, що сайт 2350n2x161233.com є фейковим, оскільки був зареєстрований всього за 11 днів до закінчення квесту. «Шифр був повністю придуманий нами спочатку, до запуску. Найбільше часу зайняли розгадки першої та другої фаз, а ось третя і четверта піддалися за тиждень. Рішення шифру до другого етапу включно вимагало верифікації через соціальні мережі GSC. Тобто ми завжди знали, хто був максимально близький до розгадки в кожен момент часу. Тому сайт з видачі призів був зареєстрований 11 лютого — в день рішення другої фази. Бажаючи, щоб фанати по-справжньому розгадали шифр, а не просто знайшли сторінку в інтернеті за наявними частинам, ми максимально відтягували цей момент. У нас вийшло», - зазначили розробники.

Нагадаємо, раніше співробітники GSC Game World заявили, що друга частина гри STALKER створюється на движку Unreal Engine 4. Також автори запевнили, що в STALKER 2 не буде лут-боксів і режиму "королівська битва". Зате буде підтримка користувацьких модифікацій.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Ігри.