Xbox Series X / news.xbox.com

Консоль наступного покоління, Xbox Series X, буде підтримувати технологію трасування променів і зможе видавати картинку в 120 кадрів на секунду.

Про це у своєму офіційному блозі повідомила компанія Microsoft.

Крім того, X Series оснастять SSD-накопичувачем, який дозволить зменшити час завантаження в іграх. А також додадуть зворотну сумісність зі всіма попередніми консолями лінійки, аж до оригінальної Xbox.

Читайте такожБільше, ніж просто гра. Рецензія на Dreams

За словами Microsoft, нова консоль отримає процесор на основі AMD Zen 2 з графічною архітектурою RDNA 2 потужністю 12 терафлопс, що у вісім разів більше, ніж у Xbox One.

Ще Xbox Series X оснастять HDMI 2.1 і додадуть підтримку технології Variable Rate Shading, яка синхронізує частоту оновлення дисплея з частотою кадрів гри. Це допоможе поліпшити плавність зображення, забезпечити мінімальну затримку і максимальну чуйність.

Також компанія підтвердила, що одна і та ж копія гри буде працювати як на Xbox One, так і на Xbox Series X. Тобто користувачам не потрібно буде додатково купувати копію гри для нової консолі, якщо вона вже є на старій. Вони просто отримають безкоштовне оновлення.

Трейлер Xbox X Series

Нагадаємо, вихід консолі наступного покоління від Microsoft запланований на кінець цього року. На даний момент компанія не оголосила вартість Xbox Series X.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Ігри.