Творець Half-Life та засновник компанії Valve / pcgamer.com

Засновник і керівник компанії Valve Гейб Ньюелл вважає, що конкуренція між магазинами Steam та Epic Games Store вигідна для всіх.

Про це голова Valve, напередодні виходу Half-Life: Alyx, розповів в інтерв'ю журналу Edge.

Зокрема, Ньюелл зазначив, що боротьба між двома онлайн-магазинами для ігор корисна в довгостроковій перспективі. Однак в короткостроковій – це може бути неприємно.

"Конкуренція ігрових магазинів — це добре для всіх. Вона робить нас чеснішими, вона робить всіх чеснішими. Але в короткостроковій перспективі це неприємно. Однак у довгостроковій перспективі всі виграють від дисципліни і вдумливості. Це означає, що ви повинні займатися бізнесом, дозволяючи іншим людям прийти та кинути вам виклик", - зазначив Гейб.

Також засновник Valve виступив з критикою компанії Apple, яка намагається виключити конкуренцію та контролювати все.

"Якщо ви запитаєте нас, що страшніше — це будуть люди, яким подобається модель Apple. Компанія намагається взяти все під свій контроль, а її безликі бюрократи можуть перешкодити вашому продукту вийти на ринок, якщо вони цього захочуть. Вони створюють магазини, які самі по собі заважають софту виділятися шляхом додаткової вартості, і роблять інші речі в такому дусі", - заявив Ньюелл.

Нагадаємо, нова гра від Valve – Half-Life: Alyx вийде 23 березня в Steam. Гра призначена тільки для шоломів віртуальної реальності, таких як Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift і шоломів на Windows Mixed Reality. Попередньо завантажити гру можна вже сьогодні.

Геймплей Half-Life: Alyx