Офіційний скріншот з STALKER 2 / twitter.com

Сьогодні, 23 березня культовій українській грі "STALKER: Тінь Чорнобиля" виповнилося 13 років. На честь цієї події, розробники зі студії GSC Game World показали перший офіційний скріншот з STALKER 2, зроблений на рушії гри.

"Зі святом, Сталкери! Тринадцять років тому стартували продажі "STALKER: Тінь Чорнобиля". Ця дата змінила світ на "до" і "після". Мільйони гравців вирушили в Зону Відчуження. Долаючи небезпеки, ви полювали за артефактами, відбивалися від монстрів і вступали в угруповання. Вас рухали вперед азарт, жага пригод і бажання доторкнутися до невідомого. Ви змінилися, ставши справжніми сталкерами. Ви зробили цей день назавжди особливим.

Захоплюючись фанатськими малюнками, розповідями, косплеями та модами, ми розуміємо, що зобов'язані дати вам багато — другу главу великої саги, гідну своєї спадщини. Нашу найамбітнішу і масштабну гру на цей момент. Зараз багато хто з вас змушений перебувати вдома. Тому сьогодні хочеться відкрити завісу таємниці над тим, чим ми зайняті. Це — перший погляд на STALKER 2. Важливий, але не єдиний подарунок для вас у 2020 році", - написали розробники у своєму акаунті в Twitter.

Відео дня

Нагадаємо, продовження культового українського шутера про Зону Відчуження – STALKER 2 буде працювати на ігровому рушії Unreal Engine 4. Розробники пообіцяли зробити в грі підтримку користувацьких модифікацій. А також запевнили, що в сіквелі не буде лут-боксів і режиму "королівська битва". Дата виходу гри поки невідома.