Fortnite / epicgames.com

Epic Games випустила мобільну версію багатокористувацької гри Fortnite в Google Play. Раніше гру на Android можна було скачати безкоштовно з офіційного сайту.

В інтерв'ю виданню Polygon розробники зізналися, що вимушено пішли на такий крок, оскільки Google вважає всі сторонні додатки шкідливим ПЗ.

«Google створює перешкоди для програмного забезпечення, яке вийшло не в Play Store — в таких додатках постійно спливають вікна з попередженням про небезпеку, які лякають користувачів. Google називає подібне ПЗ потенційно шкідливим, встановлює жорсткі обмеження в угодах з виробниками і постачальниками, а також прагне повністю блокувати програми, поширювані за межами Play Store, за допомогою Google Play Protect. У зв'язку з цим ми вирішили випустити Fortnite в Google Play», – зазначили в Epic Games.

Відео дня

Розробники додали, що продовжать працювати над версією гри в додатку Epic Games App. А також висловили надію, що компанія Google найближчим часом перегляне свою бізнес-політику, і розробники зможуть використовувати відкриті сервіси на Android і в Play Store.

Нагадаємо, мобільна версія «королівської битви» Fortnite вийшла на Android у 2018 році. Epic Games відмовилася випускати її в Google Play через високу комісію — видавцеві довелося б віддавати 30% від доходів з продажів. Компанія виклала apk-файли гри на своєму сайті, щоб користувачі могли завантажити Fortnite без допомоги Google Play.