Fall Guys: Ultimate Knockout вийшла 4 серпня на ПК та PS4 / фото Mediatonic

Розробники Fall Guys: Ultimate Knockout зізналися, що в таємниці від користувачів додали в гру "Острів читерів". Ця система повинна була збирати на одному сервері всіх недобросовісних гравців. Однак вона не спрацювала і її довелося відключити.

Про це автори гри повідомили на своїй сторінці у Twitter.

Творці Fall Guys розповіли, як боролися з читерами / фото twitter.com/FallGuysGame

"Дозвольте розповісти вам дику історію, яка називається "Зліт і падіння Острова читерів". Пропонуємо Netflix зняти фільм або серіал за мотивами цієї історії. Острів чітерів був особливим місцем, куди потрапляли лише порушники. Там вони могли змагатися один з одним за корону. Звичайну корону, але сповнену почуттям провини і жалю", – заявили в студії.

Відео дня

Зібравши всіх читерів в одному матчі, розробники хотіли продемонструвати, що використовувати нечесну перевагу у грі безглуздо. Однак все пішло не за планом.

Спочатку система була налаштована так, щоб позначати тільки найбільш злісних порушників. Але цього виявилося недостатньо і "Острів читерів" не міг заповнитися потрібною кількістю гравців навіть для одного матчу. Через це деякі стали скаржитися на нескінченні завантаження. Автори заявили, що ті гравці, хто висловлював подібні скарги безумовно були порушниками, що потрапили під дію їх античит-системи.

"Уявіть, щоб почати одну гру, вам потрібно більше 40 гравців. А Острів чітерів – це не якесь конкретне місце. Це система серверів по всьому світу. І, щоб запустити в одному регіоні таку гру, потрібно щоб там набралася достатня кількість порушників", – розповіли автори.

Однак незабаром після релізу Fall Guys стала дуже популярною та "Острів читерів" почав заповнюватися новим контингентом. На форумі Reddit творці гри стали помічати відео, на яких у матчі були лише читери. Ось тільки з'явилася нова проблема. Розробники не були впевнені, що на відео саме "Острів читерів", а не звичайний матч.

"Це схоже на Острів читерів. Але ми не можемо бути впевнені на 100%. Хоча ми знаємо точно, що такі матчі проходили", – заявили творці Fall Guys.

Розробники розуміли, що деякі гравці можуть удосконалити чити або ж обходити блокування, отримуючи запрошення в матч від друзів. В результаті автори просто заборонили всім порушникам авторизуватися у грі.

У найближчому оновленні в Fall Guys з'явиться античит-система від Epic Games.

Розробники звернулися за допомогою до Epic Games / фото twitter.com/FallGuysGame

"Наша система виявлення чітерів була хорошою... Але ми не очікували такої кількості гравців... І ми не знали, на що деякі гравці готові піти, щоб обдурити систему.  Ми намагалися створити систему навколо чесності. Але як тільки ми зрозуміли, що вплуталися з порушниками в "гонку озброєнь", то одразу звернулися до експертів з Epic", – заявили розробники.

Fall Guys

  • Fall Guys – це багатокористувацький платформер з елементами королівської битви від студії Mediatonic. У грі 60 учасників проходять п'ять раундів з різними випробуваннями. З кожним новим раундом кількість гравців зменшується. Переможе той, хто першим дійде до фіналу і забере корону.
  • Fall Guys вийшла 4 серпня 2020 року і протягом місяця була доступна безкоштовно передплатникам сервісу PS Plus.
  • Через тиждень після виходу в Fall Guys грало вже 8 мільйонів людей на PlayStation 4.
  • До кінця серпня Sony оголосила, що Fall Guys стала найбільш завантажуваною грою за всю історію сервісу PS Plus.
  • Через 22 дні після релізу розробники повідомили, що Fall Guys в Steam купили 7 мільйонів осіб.