Гру Civilization VI вже можна скачати на Android / store.steampowered.com

Покрокову стратегію Civilization VI випустили на смартфони під керуванням операційної системи Android. Оригінальну гру зробила студія Firaxis Games, а переносом стратегії на смартфони займалися розробники з Aspyr Media.

Трейлер Civilization VI на Android

Civilization VI на Android займає майже 6 ГБ. Завантажити стратегію і зробити в ній перші 60 ходів можна безкоштовно. Однак, щоб грати далі потрібно буде заплатити. За стандартну версію гри просять 529 грн — трохи більше, ніж Civilization VI коштує в Steam (525 грн).

Читайте також"Приєднуйтесь до боротьби, щоб 2020-й не перетворився на 1984-й": на Apple и Google подали до суду через гру Fortnite

Крім того, свої безкоштовні ходи гравець витратить на режим навчання. В меню Civilization VI можна натиснути кнопку "Почати гру". Однак після натискання вона пропадає і залишається вибір між навчанням і оплатою повної версії гри.

Також у гри на Android існує ряд технічних проблем. У коментарях на Google Play гравці скаржилися, що Civilization VI працює стабільно далеко не на всіх пристроях. Проблеми з грою спостерігалися у таких моделей смартфонів:

  • Google Pixel 3;
  • Redmi Note 8 Pro;
  • Samsung Galaxy S20;
  • Xiaomi Mi 9T Pro;

Користувачі скаржаться на те, що в грі пропадають текстури, а у деяких стратегія зовсім не хоче запускатися.

УНІАН перевірив Civilization VI. На смартфоні Xperia 1 стратегія працювала стабільно. Однак при повторному включенні гра перестала завантажуватися, видаючи помилку про те, що в додатку стався збій. При цьому перезавантаження смартфона не розв'язало проблему.

скріншот

Гру вже скачали понад 10 тисяч користувачів. Це невеликі цифри. Наприклад, мобільну версію EVE Online, яка вийшла вчора на смартфони, в Google Play скачали вже понад 500 тисяч гравців.

У Google Play користувачі оцінили Civilization VI на 3,2 бала з 5.

Про що Civilization VI

  • Civilization VI — це шоста частина легендарної покрокової стратегії.
  • Події гри охоплюють великий період — починаючи з найдавніших часів і закінчуючи недалеким майбутнім людства.
  • Гравці беруть на себе роль правителя одного з міст-держав і проводять його крізь століття до перемоги.
  • У грі є 19 цивілізацій та 6 типів міст-держав з різними особливостями: торгові, релігійні, наукові, культурні, промислові та військові.
  • У шостій частині міста розбиті на райони, які будуються на окремих клітинах.
  • Гравці можуть обирати тип уряду, видавати закони, розширювати міста і вести війну з ворогами.
  • Гра вийшла у 2016 році на ПК. Пізніше її перенесли на PlayStation 4, Xbox One та Nintendo Switch. На агрегаторі рецензій Metacritic у ПК-версії гри 88 балів зі 100 від критиків та 7 балів від користувачів.