Фільм "Маленькі монстри" з Лупітою Ніонго в головній ролі / filmstarts.de

Незалежна компанія Snoot Entertainment, яка зняла фільми "Маленькі чудовиська" та "Сліпі плями", займеться екранізацією пригодницької гри Firewatch.

Як повідомляє The Hollywood Reporter, продюсерами художнього фільму за мотивами Firewatch стануть Джейк Родкін та Шон Венаман — розробники гри зі студії Campo Santo.

"Я рада, що Шон і Джейк дозволяють нам зіпсувати їх ідеальну відеогру, перетворивши її на фільм або серіал", — підкреслила продюсер Snoot Entertainment, Джесс Колдер.

Сюжет Firewatch

Гра Firewatch розійшлась тиражем у 2,5 мільйона копій / скріншот

Дії гри відбуваються в Вайомінгу в 1989 році. У центрі сюжету пожежний на ім'я Генрі. Він влаштувався спостерігачем на одну з веж в Національному лісі Шошоні. Генрі працює один, стежить за тим, щоб туристи не влаштовували в лісі пожежу, і спілкується по рації лише зі своєю начальницею Делайлою. Незабаром в лісі починають відбуватися дивні справи, і Генрі вирушає дослідити околиці, щоб докопатися до істини.

  • Firewatch вийшла у 2016 році на PlayStation 4, Xbox One та ПК. Пізніше її перенесли на Nintendo Switch.
  • Firewatch тепло прийняли критики. На агрегаторі Metacritic у ПК-версії гри 81 бал від преси та 7 балів від користувачів.
  • Гра розійшлася тиражем у 2,5 мільйона копій. Це хороша цифра для незалежної студії розробників.
  • У 2018 році компанія Valve придбала студію Campo Santo і заморозила наступний проект розробників — гру In the Valley of Gods. Згодом команда взяла участь в створенні Half-Life: Alyx.

Трейлер Firewatch

Про те, хто зіграє головну роль і коли вийде екранізація, продюсери не повідомили.

Компанія Snoot Entertainment не перша, хто намагається зняти фільм за мотивами Firewatch. Раніше екранізацією займалася Good Universe. Але компанію купила студія Lionsgate, і права на фільм повернулися розробникам з Campo Santo.