Ця локація з Fortnite стала предметом судового позову / polygon.com

На студію Epic Gamas подали до суду через нову локації в грі Fortnite. Вона дуже схожа на знамениту американську пам'ятку під назвою Кораловий замок.

Читайте також"Приєднуйтесь до боротьби, щоб 2020-й не перетворився на 1984-й": на Apple и Google подали до суду через гру Fortnite

Як передає сайт Polygon, позивачами виявилися власники Коралового замку, компанія Coral Castle. Вони звернулися до суду Маямі зі скаргою про використання їх торгівельної марки без дозволу. На думку власників пам'ятки, віртуальний замок має спільні риси з реальною спорудою.

Відео дня

Компанія Coral Castle вимагає, щоб студія Epic Games відшкодувала матеріальні збитки, пов'язані з плутаниною між справжнім та ігровим Кораловим замком. У своєму позові юристи компанії посилаються на закон штату Флорида про недобросовісну торговельну практику.

У Fortnite Кораловий замок з'явився в третьому сезоні другого розділу і є частиною віртуальної Атлантиди.

Наразі копання Epic Games ніяк не прокоментувала позов.

Пам'ятка Кораловий замок

Так виглядає справжній Кораловий замок / theculturetrip.com
  • Кораловий замок — це мережа кам'яних споруд в місті Хомстед (Флорида), побудованих з великих кам'яних брил латвійським емігрантом Едвардом Лідскалніним. За твердженням самого Лідскалніна, він побудував замок сам, без сторонньої допомоги.
  • Будівництво замку почалося в 1920 році і закінчилося в 1951 році зі смертю Лідскалніна. Споруда дісталася у спадок його родичу. Однак той продав замок. Згодом його за $175 тисяч придбала компанія Coral Castle, зробивши музеєм. А з 1984 року Кораловий замок потрапив до Національного реєстру історичних пам'яток США.

Нагадаємо, що компанія Epic Games вже залучена в іншу судову справу. Минулого тижня розробники подали до суду на Apple та Google через те, що їх гру Fortnite прибрали з магазинів App Store та Google Play.