Засновник Valve, Гейб Ньюелл / фото pcgamer.com

Засновник і керівник Valve, Гейб Ньюелл, подумує про те, щоб тимчасово перевезти свою компанію до Нової Зеландії.

Про це Ньюелл заявив під час бесіди в месенджері Discord з організатором The Game Awards, Джеффом Кілі, передає портал Valve News Network.

Сам Ньюелл вирушив до Нової Зеландії ще в березні 2020 року після релізу Half-Life: Alyx. Там його застала пандемія коронавірусу, і розробник вирішив залишитися на кілька місяців. Однак його візит затягнувся більш ніж на пів року.

Відео дня

В результаті Ньюелл почав брати активну участь в житті країни та займатися благодійністю. Незабаром йому запропонували громадянство. За законами Нової Зеландії, на нього в праві претендувати інвестор, який вклав понад $300 тисяч в економіку країни та прожив на території понад 6 місяців.

Тепер Ньюелл вирішив зустрітися з прем'єр-міністром Нової Зеландії, щоб запропонувати перевезти в цю країну свою компанію Valve.

"Я збираюся зустрітися з прем'єр-міністром Нової Зеландії. Є велика ймовірність, що я тимчасово перевезу розробників в цю країну", – заявив засновник Valve.

Ньюелл зазначив, що Нова Зеландія успішно стримала пандемію коронавірусу і співробітники компанії зможуть тут плідно і безпечно працювати. На думку засновника Valve, наразі розробники працюють віддалено, через що ефективність компанії знизилася, а кількість оновлень для Steam, Dota 2 та CS:GO сильно скоротилося.

"Весь цей час ми працювали зі зниженою продуктивністю. Ми безумовно працювали б швидше, якби змогли повернутися в наші офіси", – підкреслив Ньюелл.

Нагадаємо, остання гра Valve – Half-Life: Alyx вийшла 23 березня в Steam. На агрегаторі Metacritic гра отримала 93 бали від критиків та 9,1 бала від користувачів.