Ghost of Tsushima вийде 17 липня на PS4 / gamertech.gr

Вчора студія Sucker Punch показала 18 хвилин ігрового процесу останнього ексклюзиву PS4 – самурайського екшену Ghost of Tsushima.

Дії гри відбуваються в 1274 році, під час першого монгольського вторгнення в Японію, коли острів Цусіма був захоплений і розграбований монгольською армією. Головний герой гри – самурай Дзин. Він вирішує боротися з монголами незвичними для самураїв методами.

Геймплей Ghost of Tsushima

У грі буде великий відкритий світ, по якому можна подорожувати верхи на коні. Щоби покликати коня, треба свистіти. Для навігації по світу використовується вітер. Його потоки візуально вказують обраний гравцем напрямок. А дим від багаття позначає цікаві локації і споруди. В закинутих будівлях можна знайти рідкісні ресурси. Ще по локаціях розташовані святині, які потрібно відвідати, щоб підвищити свій рівень. Схоже на місця сили з The Witcher 3: Wild Hunt.

Читайте такожПредставлений Unreal Engine 5 з геймплейний демо на PlayStation 5 (відео)

На самій мапі недосліджені області позначаються знаком питання. Також в грі є можливість швидкої подорожі.

Бойова система в Ghost of Tsushima

У грі є два види бою. Відкритий бій в самурайському стилі – він вважається доблесним. Тут одна з головних механік – це відбивання, коли потрібно вчасно відбити атаку суперника і завдати смертельного удару. Для різного типу ворогів потрібно використовувати різні стійки. Ще у головного героя є лук для дальніх атак. Ворожі стріли можна відбивати катаною.

Другий тип бою – це режим примари. По суті це стелс, як в Assassin's Creed, де герой вбиває супротивників з-за спини або стрибком зверху. Для прихованого вбивства ворогів можна приманити стрілою, оглушити димовою шашкою або відвернути увагу за допомоги стріли з феєрверком. Суперників на відстані можна вбивати метальною зброєю. За сюжетом, монголи бояться героя в образі примари, що дає тактичну перевагу, але йде в розріз з самурайськими традиціями.

Крім того, в ролику показали, що зовнішній вигляд головного героя можна буде налаштовувати. Різний одяг і броня дають певну перевагу в бою.

У грі можна буде налаштувати зовнішній вигляд героя / скріншот

Також в грі буде режим фото з безліччю налаштувань і можливістю знімати короткі ролики. Гравець зможе встановити рівень освітлення, руху частинок і фонову музику. А для поціновувачів старого японського кіно, гру можна буде пройти з чорно-білим фільтром і японської озвучкою.

Ghost of Tsushima вийде 17 липня тільки на PlayStation 4.