Про історію з акціями GameStop знімуть ще один фільм / ілюстрація / REUTERS

Телеканал HBO зніме власний фільм про історію протистояння користувачів Reddit з Уолл-стріт за акції американської роздрібної мережі з продажу відеоігор GameStop.

Читайте такожСтудент із США заробив гроші на акціях GameStop та витратив їх на благодійність

Як повідомляє видання Deadline, виробництвом стрічки займеться продюсер Джейсон Блум, а також журналіст і співавтор серіалу "Мільярди" Ендрю Росс Соркін.

Відео дня

Раніше про свій намір зняти фільм про боротьбу користувачів Reddit з Уолл-стріт повідомили кінокомпанія Metro-Goldwyn-Mayer та стрімінговий сервіс Netflix.

З чого все почалося

  • GameStop, як роздрібна мережа з продажу консолей, комп'ютерних ігор і аксесуарів, довгий час зазнавала труднощів у зв'язку зі збільшенням цифрових продажів і скороченням фізичних. А пандемія не найкращим чином вплинула на бізнес. Акції компанії постійно падали.
  • Великий хедж-фонд Melvin Capital заробляв тим, що грав на шорт-ставках мережі GameStop – продавав відкладені акції за однією ціною, чекав поки вони подешевшають і викуповував назад, отримуючи прибуток у вигляді різниці. Тобто чим більше падали акції, тим більше заробляв хедж-фонд.
  • У співтоваристві трейдерів-любителів WallStreetBets на форумі Reddit помітили, що "хлопці з Уолл-стріт" наживаються на падінні акцій GameStop, і вирішили врятувати компанію. Вони почали самі скуповувати акції.
  • Якщо в листопаді 2020-го вартість однієї акції GameStop становила $17, то до кінця січня цього року вони коштували по $430 за штуку. Вони стали найбільш продаваними на фондовому ринку США, обігнавши Apple та Tesla. А тим часом хедж-фонд Melvin Capital змушений був викуповувати акції за такою великою ціною, в результаті чого зазнав мільярдних збитків.