Кадр з тизера гри Abandoned / скріншот

Сьогодні, 25 червня, мала відбутися презентація трейлера гри Abandoned – загадкового ексклюзивного хоррора для PS5, навколо якого в Мережі ходить безліч чуток. Геймери впевнені, що за невідомою студією Blue Box стоїть знаменитий геймдизайнер Хідео Коджіма. А сама Abandoned, за чутками, це нова Silent Hill.

Читайте такожХідео Кодзіма може анонсувати новий Silent Hill 22 червня-чуйки

Однак Керівник Blue Box Game Studios, Хасан Кахраман, випустив відеозвернення, в якому повідомив, що презентацію Abandoned відклали до серпня. За словами розробника, виникла низка труднощів: спеціальний додаток для PS5, в якому покажуть трейлер виявилося не готовим, втім, як і локалізація. До того ж в останній момент творці знайшли баги. Тому було прийнято рішення відкласти показ.

"Перш за все ми хочемо відповідати власним очікуванням. Так що сподіваюся на ваше розуміння. Прошу вибачення, що так вийшло. І дякую вам за підтримку", – заявив керівник Blue Box.

Користувачі були розчаровані перенесенням презентації, звинувативши студію у збоченому маркетингу. Річ у тому, що на тлі галасу в Мережі почали з'являтися фейкові акаунти Blue Box. Один з таких вів на Youtube-трансляцію зі зворотним відліком до презентації. І коли час вийшов, всі глядачі стріму дізналися про перенесення.

Однак, багато хто все ще певен у тому, що за Blue Box і Abandoned стоїть Хідео Коджіма. Це в черговий раз спробував спростувати Джейсон Шрайєр – інсайдер та журналіст видання Bloomberg.

"Очевидно, що це не якась грандіозна змова. Це хлопець, який забагато пообіцяв, отримав більше уваги, ніж очікував, завдяки низці диких збігів, і це виявилося йому не по зубах", – зауважив Шрайєр.

Єдине, що ані співробітник Bloomberg, ані сам Кахраман не пояснили – як маленькій команді інді-розробників з Нідерландів для створення PS5-ексклюзиву вдалося заручитися підтримкою 6-7 студій, серед яких такі професіонали, як Nuare. Ця компанія допомагала створювати The Last of Us Part II, Death Stranding, TES Online та інші високобюджетні блокбастери.

Наразі у Abandoned є лише тизер.

Тизер Abandoned