Ігри Activision Blizzard продовжать з'являтися на PlayStation, але, схоже, не всі / фото Microsoft

Вчора було оголошено, що в ігровій індустрії готується неймовірно велика угода. Microsoft збирається поглинути Activision Blizzard з усіма її студіями та франшизами. Після офіційного повідомлення в Мережі з'явилося багато подробиць договору. Наприклад, стало відомо, чи буде видавництво випускати ігри на PlayStation після втрати самостійності. А ще журналісти розповіли про подальшу долю генерального директора компанії Боббі Котика.

Читайте такожMicrosoft придбає розробників легендарних ігор Warcraft і Diablo за $70 мільярдівІнсайдер і репортер Bloomberg Джейсон Шрайер опублікував в особистому мікроблозі витяг з листа керівника Activision Blizzard всім співробітникам. У ньому говорилося, що угоду з Microsoft планують закрити до 30 Червня 2023 року. Боббі Котик також збирається розповісти підлеглим про подальшу роботу видавництва і розкрити деталі поглинання. Для цього зі співробітниками проведуть сесії бесід і відповідей на питання.

Керівник висловився і щодо виходу ігор Activision Blizzard на інших платформах. На його думку, Microsoft захоче побачити проекти компанії на якомога більшій кількості пристроїв. Однак джерела Bloomberg стверджують, що частина "контенту" видавництва буде ексклюзивною для ПК і Xbox. Який сенс вкладається в слово "контент", поки незрозуміло, але мова, швидше за все, про певні ігри.

Відео дня

Тим часом Microsoft дала розмитий коментар виданню Axios на рахунок релізу проектів Activision Blizzard на PlayStation: "Сьогодні ігри Activision Blizzard існують на різних платформах, і ми плануємо продовжувати підтримувати ці спільноти в майбутньому".

Повідомлення корпорації не спростовує випуск консольних ексклюзивів для Xbox. У ньому лише йдеться про "підтримку спільнот", але що саме мається на увазі під цим словосполученням, Microsoft не уточнила. Ймовірно, мова йшла про реліз частини майбутніх ігор на PlayStation і Switch.

Всі внутрішні студії Xbox / фото Microsoft

Угода між Microsoft і Activision Blizzard — основні подробиці

  • Сума покупки склала $68,7 мільярда. Поглинання повинні схвалити регулюючі органи США. Якщо договір буде підписаний, Microsoft отримає у володіння десятки франшиз, включаючи Call of Duty, Diablo, Warcraft та інші.
  • Всі проекти Activision Blizzard, як існуючі, так і майбутні, увійдуть в Xbox Game Pass. Сервіс вже досяг позначки в 25 мільйонів підписників.
  • Згідно з інформацією Wall Street Journal, Боббі Котик покине місце генерального директора Activision Blizzard відразу після поглинання. Але до тих пір він залишиться керівником, що підтверджується в листі співробітникам видавництва. Глава може заробити на угоді з Microsoft більше $350 мільйонів. Такі розрахунки провів портал Video Games Chronicle.
  • Управляти всім ігровим бізнесом Xbox продовжить Філ Спенсер. Після публічної заяви про придбання Activision Blizzard він отримав нову посаду — генеральний директор Microsoft Gaming.

Вас також можуть зацікавити новини: