10 найкращих одиночних ігор, у які варто зіграти у 2024 році / Скриншот

У відеоігор, як і будь-якої іншої форми медіа, є "стартові точки". Тобто, це проєкти, найпростіші для освоєння, завдяки яким ви перейдете до складніших і комплексніших ігор. Наприклад, нещодавно вийшла Final Fantasy 7 Rebirth, яку більшість називає однією з найкращих ігор 2024-го. Але для старту геймерської кар'єри її навряд чи хтось би радив.

Редактори порталу Esquire зібрали топ-10 захопливих проєктів у найрізноманітніших жанрах для тих, хто раніше ні в що не грав: від коротких і простих в освоєнні до крупних і комплексних.

  • The Last of Us - Part I. Якщо ви шанувальник серіалу HBO ну або просто фанат ігор про зомбі, The Last of Us – ідеальна гра для вас. Сабж хвалять не тільки за сюжет, а й за кінематографічний досвід, який робить цю гру однією з найкращих одиночних пригод в індустрії розваг.

  • Red Dead Redemption 2. Досліджуйте світ ковбоїв і злочинців у Red Dead Redemption 2 – одній із тих ігор, у які можна зіграти, нічого не знаючи про оригінал. Попри свою назву RDR 2 є приквелом. Тож насправді краще спочатку зіграти в другу частину.

  • Halo: The Master Chief Collection. Більшість геймерів розвинули свої навички стрільби, граючи в Halo ще в підлітковому віці. Це чудова гра, яка навчить вас цілитися, заздалегідь планувати свої рухи, перезаряджатися й орієнтуватися в тривимірному просторі.

  • Elden Ring. Якщо ви хочете кинути собі виклик. Його відкритий світ не тільки чудово спроєктований і створений з використанням елементів історії з "Гри престолів" Джорджа Мартіна, а битви з босами вважається найзахопливішими (і найскладнішими) випробуваннями навіть для досвідчених геймерів.

  • Super Mario Odyssey. Можливо, вам не хочеться чогось настільки ж складного, як Elden Ring. У такому разі пориньте в магію Нінтендо. Вони "королі" створення простих ігор, які не менш цікаві.

  • The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild. Принадність гри полягає в тому, що якщо ви можете про щось подумати, ви, ймовірно, зможете це зробити. А якщо ви щось бачите, то, ймовірно, зможете туди дістатися. Те ж саме стосується і його продовження, Tears of the Kingdom, яке збільшує кількість експериментів у десять разів.

  • Alan Wake 2. Якщо ви в пошуках кримінального детективного. Хоча деякі елементи історії перенесені з попередниці, нема потреби спочатку грати в оригінальну частину. І це чудово, тому що багато оглядачів назвали Alan Wake 2 найкращою грою 2023 року.

  • Baldur's Gate 3. Гра, яка довела всім, що жанр ізометричних RPG, який завжди вважався на любителя, в умілих руках розквітає і приносить масу задоволення в одиночному режимі.

  • Pokémon Legends: Arceus. Якщо ви хочете познайомитися з покемонами у 2024 році, ця гра – найкраще місце для початку.

  • Yakuza 0. Мабуть, одна з найнезвичайніших і найкрутіших франшиз, у які ви коли-небудь зіграєте. У ній емоційна драма про злочинний світ Японії поєднується з сайд-квестами, в яких потрібно перемогти банду якудзи в підгузках або набити морду гігантській акулі. І для знайомства найкраще підійде Yakuza 0.

Вас також можуть зацікавити новини: