Ремастер Mafia II вийшов на ПК і консолі / store.steampowered.com

Вчора, 19 травня, відбувся реліз Mafia II: Definitive Edition. Ремастер другий частини гангстерської трилогії вийшов одразу на ПК, PlayStation 4 та Xbox One.

Трейлер Mafia II: Definitive Edition

Всі користувачі Steam, у кого вже була придбана оригінальна Mafia II, отримали ремастер безкоштовно. Інші ж можуть придбати Mafia II: Definitive Edition за 549 грн.

Користувачі PlayStation 4 через помилку змогли отримати ремастер Mafia II безкоштовно. Для цього потрібно було зареєструвати малоазійський аккаунт в PS Store. Незабаром ця помилка була усунена. В українському PS Store за гру просять 949 грн.

На агрегаторі рецензій Metacritic ПК-версія ремастера другої частини отримала 74 бали зі 100 від критиків та 6,9 бала з 10 від гравців. В магазині цифрової дистрибуції Steam у Mafia II: Definitive Edition змішані відгуки. Найбільшими недоліками гри виявилися технічних помилки, проблеми зі збереженнями, відсутність фізики одягу і застарілі анімації.

Відгуки гравців і критиків про Mafia II: Definitive Edition

«Mafia II: Definitive Edition – це ремастер, спеціально випущений для ностальгуючих фанатів оригінальної гри. Він візуально приємний і зберіг атмосферу гри. Але деякі текстури в грі погані, а анімація залишилася такою ж, якою і була у 2010 році», – пише портал Gameblog.

«За сучасними трендами катсцени занадто статичні. А через графічні баги важко однозначно радити цю гру. Якщо ви хочете дорослу історію, яка серйозно ставиться до себе і головного героя, то гра сподобатися. Але якщо ви сподіваєтеся на динамічний ігровий досвід, то є і кращі альтернативи», – зазначає сайт GameStar.

«У грі є певні нюанси, які відповідають сьогоднішнім стандартам AAA. Це і проблеми зі звуком, коли деякі рядки діалогу (незалежно від мови озвучення) накладаються один на одного або використовують різні рівні гучності. А ще є раптова телепортація NPC з однієї сцени в іншу», – пише The Games Machine.

«Я навіть не можу зрозуміти, стала картинка кращою чи ні. Так, десь поліпшили текстури, а десь залишили як було. Кольори стали трохи іншими. Полігонів все одно не вистачає. Дивлюся старі відео, там картинка досить чітка і виглядає все більш гармонійно, з урахуванням застарілої анімації і недоліком полігонів», – пише користувач під ніком Masterio.

«Картинка виглядає краще, видно текстури більшого дозволу. Але є скажений пар з люків, відсутність physx – одяг персонажів тепер, наче приклеєний (сміття та руйнування не перевіряв). У катсцені в барі з Джо — навіщо забрали звук в лівий канал? Чи є надія на нормальний ремейк першої частини? Немає», – зазначив snake111.

«Я не бачу нічого, що відрізняло б ремастер від оригіналу. Вони не зробили нічого, щоб гра виглядала краще», – говорить we_are_monsters.

Нагадаємо, друга частина «Мафії» вийшла у 2010 році на ПК, PS3 та Xbox 360. Гру тепло прийняли критики і користувачі, хоча й зазначили зім'ятий фінал. Це сталося тому, що на середині розробки компанію покинув геймдизайнер Даніель Вавра. Пізніше він заснував студію Warhorse і випустив Kingdom Come: Deliverance.