15 найкращих ігор про постапокаліпсис: Сталкер, Метро і не тільки / Скриншот

Кінець світу – популярна тема у відеоіграх, а постапокаліптичні сценарії подарували нам деякі з найбільш знакових ігор в індустрії. Від збору ресурсів до боротьби з полчищами мутантів і зомбі – ці ігри занурюють нас у величезний і складний світ, де виживання є кінцевою метою.

Редактори сайту DualShockers склали топ-15 найкращих постапокаліптичних ігор. Деякі з них потребуватимуть більш стратегічного підходу, тоді як інші відправлять вас у насичений подіями відкритий світ. Детальніше ми зупинимося на першій п'ятірці.

  • Дія ігор у всесвіті Fallout розгортається в постапокаліптичному світі, що виник унаслідок Великої війни і спричинив загибель більшої частини людства. Хоча світ не повністю зруйнований, він жахливо забруднений радіацією.

  • Земля стала жахливим місцем, повним вільно бродячих мутованих монстрів, а також вцілілих людей, які намагаються скористатися одне одним. У цьому пустельному ландшафті залишки цивілізації чіпляються за виживання в тимчасових поселеннях, підземних банкірах і укріплених містах.
  • Ігри всесвіту Fallout полюбилися гравцям нескінченною реіграбельністю і свободою вибору, що дає змогу створювати свою власну історію. Ще вони традиційно виділяються чорним гумором і сатирою.

  • У Death Stranding світ був зруйнований вторгненням примарних істот з іншого світу. Це призвело до того, що світи живих і мертвих тепер переплітаються, а Америка лежить у руїнах.
  • Ви керуєте Семом Бріджесом, кур'єром, якому доручено допомагати розрізненим притулкам, виконувати їхні запити, а також будувати дороги і станції підзарядки, щоб з'єднати їх. Ви маєте бути обережними у своїх подорожах, щоб не зіткнутися з Тварюками, оскільки вони вкрай ворожі щодо живих істот.
  • Death Stranding – останній шедевр Кодзіми, що досліджує людські зв'язки та ізоляцію. Приголомшлива графіка й атмосферний саундтрек на місці.

  • У The Last of Us світ зруйнувала пандемія, яка швидко поширюється і під час якої мутований кордицепс заражає людей через спори, перетворюючи їх на якусь подобу зомбі. Події гри починаються до початку спалаху, але незабаром відбувається перехід у більш постапокаліптичний світ.
  • Ви берете на себе роль Джоела, контрабандиста, якому доручено супроводжувати молоду дівчину на ім'я Еллі через Сполучені Штати, що кишать зомбі. Їх двох звели разом відчайдушні обставини, і вони повинні зробити все можливе, щоб вижити. Однак слід побоюватися не тільки заражених.
  • The Last of Us вважається не тільки однією з найкращих ігор про постапокаліпсис, а й загалом однією з найкращих ігор. Це інтенсивний геймплей, орієнтований на виживання, що поєднує в собі скритність, екшн і дослідження. А приголомшлива графіка та емоційна розповідь тільки підсилюють занурення.

  • Gears of War – серія шутерів від третьої особи, дія якої відбувається у вигаданому світі Сери. У день, який став відомий як "День Розлому", людство зазнало нападу підземних істот, які знищили чверть населення планети.
  • У цій науково-фантастичній франшизі, яка налічує 6 частин, вам доведеться битися з цими жахливими монстрами і намагатися врятувати людство від вимирання. Завдяки приголомшливій графіці та добре продуманому сюжету у франшизу складно не закохатися.

  • Metro Exodus – шутер від першої особи, події якого відбуваються в зруйнованій постапокаліптичній Москві. Ви граєте за Артема, хлопця, який вижив у ядерній війні, і подорожує небезпечним містом. Сюжетна лінія насичена і захоплива, а персонажі добре продумані і запам'ятовуються.
  • Світ гри наповнений жахливими мутантами, які бродять вулицями Москви, і ще більш "жахливими людьми". Від павуків-мутантів до жахливих демонів – вам доведеться битися, щоб вижити.
  • Metro Exodus – це третя і на сьогодні остання частина в серії ігор, створена українською студією 4A Games за мотивами романів Дмитра Глуховського.

Також до списку найкращих ігор про постапокаліпсис потрапили Horizon, The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild, The Walking Dead, Days Gone, Project Zomboid, The Talos Principle 2, Frostpunk, Stray, Pacific Drive і Stalker.

Звісно, жоден постапокаліптичний топ не обходиться без "Сталкера". Що вирізняє цю ігрову серію з-поміж інших, так це динамічний і непередбачуваний характер Зони. Нескриптовані події та жваві персонажі роблять кожну зустріч справжньою, а ніч приносить додаткові небезпеки, що посилюють відчуття страху та очікування.

Вас також можуть зацікавити новини: