Tales of Kenzera: Zau - один із головних ігрових релізів квітня 2024 року / фото Surgent Studios

Початок ігрового 2024 року був насиченим: першітримісяці подарували нам безліч якісних ігор у найрізноманітніших жанрах. Квітень очікувано "зменшить" оберти, але це не означає, що грати зовсім не буде в що.

Ми зібрали в одній замітці найцікавіші ігрові тайтли квітня, серед яких, сподіваємося, ви знайдете що-небудь для себе. А ще цього місяця декілька популярних ігор, які раніше були ексклюзивами Xbox, нарешті доберуться до PlayStation і Nintendo.

Children of the Sun – 9 квітня (ПК)

Шутери виходять мало не щодня, але у Children of the Sun є всі шанси стати по-справжньому унікальною грою. Особливість гри полягає в тому, що на кожен рівень дається лише одна куля, але нюанс у тому, що цією кулею можна керувати: змінювати траєкторію польоту, перемикати цілі після влучання, прискорювати її, щоб підвищувати пробивну силу тощо.

Додайте сюди класичний сюжет помсти і те, що видавцем гри виступає відома Devolver Digital, і отримаєте гру, на яку точно варто як мінімум звернути увагу.

No Rest for the Wicked – 18 квітня (ПК, PS4, Xbox Series)

Приваблює не стільки гра, скільки студія-розробник, яка подарувала нам дилогію прекрасних Ori. Їхній новий проєкт – це ARPG на кшталт Diablo IV з елементами соулслайку, події якого відбуваються в похмурому фентезійному світі.

Розробники також підтвердили, що в їхньому новому проєкті не буде донатів, бойових пропусків і платних розширень інвентарю, на відміну від тієї ж Diablo IV, де за скін коня просять 65 доларів.

Tales of Kenzera: Zau – 23 квітня (ПК, PS5, Xbox Series, Switch)

Метроідванія, натхненна африканською міфологією. Проєкт розповідає історію Зау, молодого шамана, який сумує за втратою свого батька. Разом із головним героєм нам належить дослідити незвичайний і красивий світ і зустріти безліч небезпечних супротивників.

Творчий керівник розробки Tales of Kenzera: Zau – актор Абубакар Салім. У основні гри лежить власний досвід Саліма, пов'язаний з втратою батька, що робить проєкт глибоко особистим роздумом про горе, втрату та прийняття.

Stellar Blade – 26 квітня (PS5)

Ігрові журналісти, які встигли ознайомитися зі швидкісним екшеном, описують його як "вибухову суміш із NieR і Sekiro: Shadows Die Twice". Від першої вона перейняла стиль і загальні теми, а від другої – боївку з парируванням, ухиленням і контратаками.

Гра отримала суворий віковий рейтинг за наготу і велику кількість жорстокості, а костюм головної героїні, Єви, вже встиг опинитися в центрі скандалу. Демо-версія доступна всім охочим.

Braid: Anniversary Edition – 30 квітня (ПК, PS5, PS4, Xbox Series, Xbox One, Switch)

Оригінальний Braid, що вийшов у 2008, вважається одним з основоположників інді-ігор. Головоломка за роки набула культового статусу, а її творець, Джонатан Блоу, не сидів без діла – він же зробив, наприклад, The Witness.

Тепер вона повертається для сучасних платформ. Крім оновленої графіки й анімації, нової музики та коментарів розробників, у Braid: Anniversary Edition з'явиться, наприклад, цілий новий світ зі свіжими головоломками.

Вас також можуть зацікавити новини: