Набір LEGO Nintendo Entertainment System / twitter.com

Компанія Nintendo спільно з LEGO анонсувала конструктор, в якому з кубиків можна зібрати класичну ігрову консоль NES і телевізор.

У комплекті з конструктором йде ґеймпад і картридж. А головною особливістю набору стане можливість зіграти в Super Mario Bros. Для цього всередині телевізора вбудували стрічку, яку можна привести в рух за допомогою спеціального важеля.

Трейлер LEGO Nintendo Entertainment System

Набір складається з 2646 деталей і розрахований в першу чергу на дорослу аудиторію.

«Супер Маріо вже понад 30 років є знаковим персонажем у світі геймінгу. Багато дорослих досі добре пам'ятає момент, коли вони вперше побачили фігурку Маріо, що біжить на маленькому екрані, графіка якого була набагато простішою ніж та, до якої ми звикли сьогодні. Набір з ігровою приставкою LEGO Nintendo Entertainment System дасть можливість поностальгувати, а також згадати атмосферу гри на приставці з 80-х років і розповісти про неї своїм дітям», – говорить Маартен Сімонс, голова креативної команди, що працювала над набором LEGO Nintendo Entertainment System.

Набір надійде у продаж 1 серпня 2021 року. У США за нього просять $229. Для порівняння, справжня сучасна консоль Nintendo Switch коштує $299.