DualSense - геймпад PlayStation 5 / blog.playstation.com

Організатор The Game Awards, Джефф Кілі, першим показав реальне відео з геймпадом консолі PlayStation 5.

Відповідний ролик Кілі опублікував на своїй сторінці в Twitter, а також пообіцяв, що сьогодні, 17 липня, о 19:00 за київським часом він поділиться враженнями про геймпад нової консолі Sony.

Нагадаємо, геймпад від PS5 був вперше представлений у квітні цього року. Тоді Sony опублікувала рендер нового контроллера, який отримав назву DualSense. У червні на презентації Future of Gaming геймпад був показаний разом з дизайном PlayStation 5. Однак «живих» фото та відео з новим контроллером компанія не демонструвала.

Що відомо про DualSense

За формою DualSense схожий на DualShock 4, проте має декілька відмінностей. Корпус виконаний у білому кольорі з чорними вставками. На передній панелі геймпада з'явилася кнопка Create. Як зазначили в Sony, вона замінить кнопку Share і буде відповідати за «інноваційний спосіб створення ігрового контенту». Про це компанія пообіцяла розповісти пізніше. Кнопка Options залишилася на колишньому місці. А от з тильного боку геймпада пропала світлова панель. У DualSense буде використовуватися покращена система вібрації, а кнопки L2 та R2 отримають динамічний опір для поліпшеної тактильної віддачі.