PlayStation 5 надійде у продаж наприкінці 2020 року / playstation.com

Консоль нового покоління, PlayStation 5, буде підтримувати диски від PS4.

Про це японському порталу GameSpark повідомила компанія Sony.

Читайте такожУ липні передплатники PS Plus отримають безкоштовно одразу три гри

У Sony підкреслили, що ігри від PS4 будуть не лише запускатися на PlayStation 5, але й, при наявності, отримувати патч, що поліпшить їх графіку. Крім того, нова консоль буде запускати навіть куплені з рук диски PS4. Це означає, що компанія не має наміру прив'язувати ігри з дисків до облікового запису консолі. Ними також можна буде вільно обмінюватися.

Проте в Sony не повідомили, чи отримає PlayStation 5 зворотну сумісність з іграми від PS3, PS2 і оригінальною PlayStation.

Нагадаємо, PlayStation 5 була офіційно представлена 11 червня. Нова консоль виконана у двох кольорах – чорному та білому. За розмірами вона буде більше, ніж попередні консолі Sony. Крім стандартної PS5 компанія також показала версію Digital Edition – в ній буде відсутній Blu-ray.

Трейлер PlayStation 5

PlayStation 5 надійде у продаж наприкінці цього року. Компанія Sony ще не оприлюднила офіційну ціну консолі. Однак аналітики Bloomberg вважають, що через високий попит на комплектуючі, стартова вартість PS5 складе від $499 до $549. Це дорожче, ніж стартова ціна PS4, яка продавалася за $399.