PlayStation 5 вийде наприкінці цього року / playstation.com

Інтерфейс консолі PlayStation 5 буде повністю відрізнятися від PS4.

Про це на своїй сторінці в LinkedIn розповів віце-президент PlayStation по UX-дизайну Метт МакЛорін.

Читайте такожБеззаперечний шедевр чи повний провал. Огляд The Last of Us Part II

За словами МакЛоріна, при створенні інтерфейсу для PlayStation 5 розробники орієнтувалися на практичність та зменшили час завантаження всіх елементів до мілісекунд.

«Від того, що використовувалося на PS4, залишилося буквально кілька пікселів. З нетерпінням чекаю того моменту, коли ми покажемо результати нашої роботи. І хоча на першому місці при створенні інтерфейсу була його практичність, ми повністю перебудували UI та створили для нього абсолютно нову візуальну мову», – зазначив віце-президент PlayStation по UX-дизайну.

Читайте такожSony показала офіційний дизайн PlayStation 5 (відео)

Про новий інтерфейсі в PlayStation 5 раніше також згадував і головний архітектор консолі Марк Церні.

Прискорення роботи інтерфейсу консолі – це позитивна зміна, яку користувачі не залишать без уваги, оскільки інтерфейс PS4 працює значно повільніше.

На трансляції Future of Gaming був показаний короткий ролик зі стартовим екраном завантаження PS5.

Стартовий екран PlayStation 5

Крім того, віце-президент PlayStation по UX-дизайну заявив, що крім базової версії PS5, компанія планує випустити спеціальні видання, в тому числі і консоль з повністю чорним забарвленням.

Нагадаємо, дизайн PlayStation 5 був офіційно представлений 11 червня на трансляції Future of Gaming. Консоль нового покоління від Sony надійде в продаж наприкінці 2020 року.