PlayStation 5 надійде у продаж 19 листопада / фото twitter.com/ps5countdown

В компанії Sony впевнені, що за поточний фінансовий рік зможуть продати більше PlayStation 5, ніж продали PS4 на старті продажів. Головною причиною називають високий попит на консолі нового покоління.

Про це в інтерв'ю корейському виданню Naver заявив глава Sony Interactive Entertainment, Джим Райан.

"Ми думаємо, що в перший фінансовий рік продамо більше PS5, ніж було продано PS4 на момент запуску", – зазначив глава Sony Interactive Entertainment.

Райан не розкрив точні цифри прогнозу з продажу. Однак відомо, що Sony з листопада 2013 року (старт продажів PS4) до квітня 2014 року продала 7 мільйонів консолей PlayStation 4.

PlayStation 4 і PS4 Slim / фото gamespot.com

Втім, ще кілька місяців тому стало відомо, що Sony подвоїла виробництво PlayStation 5 з метою виробити 10 мільйонів консолей нового покоління до кінця 2020 року.  За даними Bloomberg, компанія побачила підвищений попит на цифрові розваги під час пандемії COVID-19.

PlayStation 5

PlayStation 5 надійде у продаж в Україні 19 листопада. Рітейлери ще не відкрили попередні замовлення, проте стала відома офіційна ціна пристрою:

  • 12 999 грн – за PlayStation 5 Digital Edition;
  • 15 999 грн – за PlayStation 5 з дисководом;

У комплекті з новою консоллю від Sony користувачі отримають безкоштовно гру Astro's Playroom – вона покликана продемонструвати нові особливості геймпада DualSense. Крім того, передплатники сервісу PS Plus отримають на старті продажів PlayStation 5 одразу 18 найкращих ігор поточного покоління.