Так виглядає меню PlayStation 5 / фото blog.playstation.com

Sony вперше продемонструвала користувальницький інтерфейс консолі PlayStation 5.

Компанія опублікувала 11-хвилинне відео, де розповіла і показала як буде виглядати меню нової консолі.

Інтерфейс PlayStation 5

Як показано в ролику, UX нової консолі відрізняється від користувацького інтерфейсу PlayStation 4. Другий ряд меню, де зображалися оповіщення, друзі, повідомлення та налаштування, перенесли вниз екрану.

"Одна з нових функцій – це оновлений центр керування, який дозволяє миттєво використовувати практично всі можливості системи одним натисканням кнопки PlayStation на контролері DualSense без необхідності залишати гру", – говорить Хідеакі Нішино, старший віце-президент відділу планування та керування платформами SIE.

У ролику також можна помітити, що навігація в меню, перемикання між іграми та підключення до онлайн-матчів стали швидше, ніж на PS4. До того ж PlayStation Store тепер інтегрований в систему консолі. Це дозволило забезпечити до нього миттєвий доступ.

Картки з ігровими подіями в меню PS5 / фото blog.playstation.com
  • У PS5 також додали нову функцію під назвою "Події". Вона зображена у вигляді екранних карток і допомагає звернути увагу на ключові елементи ігрового процесу – краще досліджувати світ гри, повернутися до пропущених завдань або перепройти рівень.
  • Деякі картки подій будуть показуватися у режимі "Картинка в картинці", щоб їх можна було вивчати, не виходячи з гри.

Також Sony поділилася нововведеннями для тих, хто любить стрімити ігри.

  • На PS5 під час трансляції через "командний центр" можна буде приховати певну частину ігрового процесу від глядачів, щоб уберегти їх від спойлерів.
  • За допомогою нової системи голосового чату два користувачі зможуть транслювати свій ігровий процес один одному. Простіше кажучи, грати в одну гру і спостерігати за тим, як друг грає в іншу гру за допомогою режиму "Картинка в картинці".

За словами Sony користувальницький інтерфейс для PlayStation 5 кілька років розробляла міжнародна команда фахівців з США, Токіо і Лондона.

PlayStation 5

Зовнішній вигляд PlayStation 5 / скріншот
  • В Україні PlayStation 5 надійде в продаж 19 листопада за ціною в 12 999 грн – за Digital Edition, а також 15 999 грн – за консоль з дисководом.
  • У комплекті з новою консоллю від Sony користувачі отримають безкоштовно гру Astro's Playroom – вона покликана продемонструвати все нові особливості геймпада DualSense.
  • Крім того, передплатники сервісу PS Plus отримають на старті продажів PlayStation 5 одразу 18 найкращих ігор поточного покоління.