Sony закрила PixelOpus / фото PixelOpus

Sony закрила одну зі своїх знаменитих внутрішніх студій. Йдеться про команду PixelOpus, яка працювала над новим проєктом для PS5 разом з Sony Pictures Animation.

Про це стало відомо з повідомлення представників компанії в Twitter. У публікації сказано: "Дорогі друзі, наша пригода в PixelOpus підійшла до кінця. Напередодні нового майбутнього ми хочемо сказати щире спасибі мільйонам захоплених гравців, які підтримували нас і нашу місію створювати красиві, фантазійні ігри з душею. Ми дуже вдячні".

У коментарях фанати щиро засмутилися такому рішенню Sony. Багато користувачів побажали розробникам успіхів у нових починаннях і висловили любов до їхніх ігор.

Відео дня

Що відомо про PixelOpus

  • Це була одна з небагатьох внутрішніх команд Sony, яка не створювала пригодницьких екшенів у відкритих світах.
  • Студія була сформована в 2013 році з відібраних студентів двох американських університетів. Колектив складався з 9 осіб, а в якості керівників призначили ветеранів ігрової індустрії.
  • За десять років PixelOpus встигла випустити два проєкти — Entwined і Concrete Genie. Останнім часом команда працювала над новим творінням у партнерстві з Sony Pictures Animation. Гра створювалася на рушії Unreal Engine 5, про що стало відомо зі списку вакансій. Судячи з усього, її скасували разом із закриттям PixelOpus.

Вас також можуть зацікавити новини: