Star Citizen буде доступний безкоштовно до 24 вересня / фото robertsspaceindustries.com

Один з найбільших ігрових довгобудів – космічний Star Citizen став тимчасово безкоштовним. У грі стартувала подія Free Fly, в рамках якого всі бажаючі можуть випробувати 16 найкращих космічних кораблів.

Як повідомили розробники зі студії Cloud Imperium Games, гра буде доступна безкоштовно до 24 вересня.

"Немає кращого способу вирішити, який корабель підійде вам більше за інших, ніж випробувати їх всі," – йдеться в повідомленні Cloud Imperium Games.

Завантажити гру можна на спеціальній сторінці сайту Star Citizen.

Нагадавши:

  • Star Citizen – це космічний симулятор від американського розробника Кріса Робертса, який створив серію Wing Commander.
  • Star Citizen почали розробляти ще у 2012 році. Вартість розробки вже перевищила $300 млн. Більшу частину цих коштів було зібрано за допомогою краудфандингу.
  • Гра розповість про далеке майбутнє, де людство заселило безліч планет в межах відомої галактики. У міру дослідження нових регіонів люди зустріли інші цивілізації, з деякими з яких вдалося налагодити торговельні та дипломатичні відносини, з іншими ж відносини обмежилися бойовими зіткненнями. Велика частина людства зібрана під прапорами Об'єднаної Земної імперії, яка до моменту початку гри стоїть на порозі розпаду на дві частини — з центрами на планетах Земля і Тера.
  • Розробники обіцяють реалізувати не лише багатокористувацький режим, але й сюжетну кампанію під назвою Squadron 42, де буде набір місій для одиночного або кооперативного проходження.
  • У Squadron 42 з'являться такі актори як Марк Хемілл («Зоряні війни»), Гері Олдман («П'ятий елемент»), Марк Стронг («Kingsman: Секретна служба») і Генрі Кавілл («Відьмак»).
  • Точно дати релізу через 8 років розробки у гри немає.