Кадр з гри CS: GO / скріншот

У Росії директор ФСБ Олександр Бортніков заявив, що ісламістські угруповання створюють клони комп'ютерних ігор з імітацією терактів, а потім в мережевих чатах вербують до своїх лав молодь.

На думку очільника ФСБ, молоді люди, які проводять час у багатокористувацьких іграх, належать до особливої групи ризику. Оскільки саме в ігрових чатах, а також в соцмережах ісламісти можуть чинити на психологічний вплив на геймерів, повідомляє ТАСС.

"Ісламістські угруповання вже вийшли на рівень створення власних клонів таких ігор, які дозволяють впливати на свідомість потенційних прихильників тероризму і екстремізму не лише через голосове спілкування, але й шляхом включення користувача в ігрові ситуації здійснення терактів", – заявив голова ФСБ.

Про які саме ігри йдеться, Бортніков не повідомив. Власне директор ФСБ також не надав жодних доказів на користь своєї заяви. Натомість закликав удосконалити законодавство, щоб "захистити молодь від впливу ідеології насильства". Втім, як саме геймерам в РФ будуть "закручувати гайки" він теж не сказав.