ARK Survival Ascended (2023) стала лідером свіжого чарту Steam / фото Studio Wildcard

Свіжий чарт продажів Steam знову очолила новинка. Якщо минулого тижня топ-10 платних ігор очолювала стратегія Cities: Skylines 2, то тепер її змістив "виживач" ARK: Survival Ascended.

Це рімейк оригінального ARK: Survival Evolved 2015 року, який працює на Unreal Engine 5. Наразі рейтинг користувачів гри складає всього 53% – тобто, кожному другому геймеру щось в ній не сподобалося.

Відгуки рецензентів теж досить погані: у ARK: Survival Evolved 63 бали на агрегаторі OpenCritic на основі оцінок 53 критиків, при цьому тільки 13% оглядачів рекомендують її. Переважна більшість скарг пов'язана з технічною продуктивністю гри.

Лідери свіжого чарту Steam

  1. ARK: Survival Ascended
  2. Cities: Skylines II 
  3. EA Sports FC 24
  4. Baldur's Gate 3
  5. Call of Duty
  6. Love Is All Around 
  7. Marvel’s Spider-Man Remastered
  8. Red Dead Redemption 2
  9. Steam Deck 
  10. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales 

Реліз ARK: Survival Evolved відбувся 27 жовтня на ПК, а в листопаді цього року вона добереться до Xbox і PS5. Спочатку автори хотіли зробити сиквел, але в якийсь момент щось пішло не так, і ARK 2 вирішили відкласти "на потім". А студія зосередилася на створенні повноцінного ремейка оригінального проєкту, і ось нарешті він побачив світ.

Також в свіжий чарт Steam потрапили EA Sports FC 24 і Baldur's Gate 3, яка навіть через три місяці з моменту виходу впевнено почувається в п'ятірці. А на тлі виходу другої частини Spider Man в топ повернулися перша частина і спін-офф про Майлза Моралеса.

В Steam прямо зараз проходить хелловінський розпродаж, на якому можна купити як головні хорор-релізи 2023, так і хіти минулих років. А ігри українських розробників "Сталкер" і Metro віддають зі знижками до 90%.

Вас також можуть зацікавити новини: