Прибуток від GTA Online виріс вдвічі / скріншот

У травні 2020 року кількість ПК-гравців GTA 5 зросла на 245% завдяки безкоштовній роздачі гри в магазині цифрової дистрибуції Epic Games Store.

Про це у своєму звіті повідомила аналітична компанія SuperData.

Читайте такожБіг з перешкодами і подорожі в часі: перші подробиці Crash Bandicoot 4 (відео)

Відео дня

За даними аналітиків, завдяки внутрішньоігровим покупкам, прибуток від мультиплеєра GTA Online виріс вдвічі. Всього ж, до роздачі в EGS загальна кількість користувачів GTA 5 на ПК була чверть меншою, ніж на консолях PlayStation 4 та Xbox One.

У SuperData також розповіли, що за травень загальні цифрові продажі відеоігор на ПК, консолях і смартфонах досягли $10,2 млрд – це на 14% більше, ніж за аналогічний період 2019 року. Однак це на 3% менше, ніж загальні цифрові продажі ігор за квітень 2020 року.

Нагадаємо, в травні в онлайн-магазині Epic Games Store стартувала роздача гри GTA 5 Online Premium Edition з безліччю бонусів для GTA Online, включаючи доповнення «Пограбування», «Судний день», «Торгівля зброєю», «Контрабандисти» і «Байкери». Перші години через великий наплив користувачів, сайт EGS впав, однак його робота незабаром була відновлена. GTA 5 цілий тиждень можна було отримати безкоштовно.