Фото: Alexander Prokopenko

Заступник голови ВО "Батьківщина", народний депутат Валерій Дубіль за дорученням Юлії Тимошенко координуватиме новостворену Національну платформу охорони здоров'я. Її заснування під час медичного форуму "Якісна і доступна медицина", який проходив у Києві, ініціювала лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Під час заходу провідні українські експерти галузі і представники медичної експертної спільноти визначили головне завдання платформи - розробка нової Національної стратегії охорони здоров'я України, пише Gazeta.ua.

"Наше спільне бачення - ввести обов'язкове медичне страхування, коли за працюючих страхові внески заплатить роботодавець, за пенсіонерів, безробітних, непрацездатних і дітей - держава. Так можна вирішити найбільшу проблему галузі - наповнити її ресурсами", - написав Валерій Дубіль у своєму Фейсбуці.

Відео дня

Як запевняє народний обранець, тоді кожна людина зможе безоплатно отримати всю необхідну медичну допомогу, "а не так, як зараз - тільки якусь частину. Окрім того, з'являться і фінанси для гідних зарплат медикам".

Це - лише один з базових кроків, пише Валерій Дубіль. Бо, окрім того, необхідно розвинути лікарське самоврядування, фармацевтичну галузь і зробити так, щоб кожен українець зміг отримати у достатній кількості медикаменти безоплатно.

"А ще - розробити низку нормативно-правових документів і переглянути законопроекти, які роками не голосуються Верховною Радою, щоб ми змогли їх почати приймати одразу після зміни влади. І ще - велика кількість завдань", - наголошує він.

Валерій Дубіль акцентує, попереду - велика робота.

"Впевнений, нам не лише вдасться розробити базовий для побудови нової системи законопроект про національну стратегію охорони здоров'я України, а й в же за кілька місяців почати її втілювати в життя!", - резюмував нардеп.