Яку воду можна давати дітям / фото vsn.com.ua

Лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський розповів, що найголовніша вимога до дитячої питної води - безпека.

Ідеальний варіант води для пиття - негазована некип'ячена столова мінеральна вода. Така вода, як правило, бутильована, пише педіатр на своїй сторінці в Instagram.⠀

"Наявні у продажу так звані "спеціальні дитячі мінеральні води" не мають жодних особливих переваг у порівнянні з водами "дорослими", - наголосив Комаровський.

Відео дня

Читайте такожЛікар Комаровський попередив про небезпеку популярного антибіотика

Лікар наголосив, що при будь-яких сумнівах у чистоті питної води вона підлягає кип'ятінню протягом однієї хвилини. Це правило особливо актуальне у перші 4 місяці життя дитини.

"Якщо обставини змушують вас кип'ятити питну воду, робіть це щодня: вранці наливайте гарячу воду (окріп) у пляшечку із соскою й швидко охолоджуйте під струменем холодної води", - розповів педіатр.

При цьому вода, яку ви даєте дитині, крім материнського молока і/або молочної суміші, не вимагає попереднього підігріву - вона цілком може бути кімнатної температури.⠀

"Вимоги до води, що використовується для приготування молочних сумішей, аналогічні. Принциповим є той факт, що, незалежно від якості, така вода підлягає обов'язковому кип'ятінню протягом однієї-двох хвилин, після чого охолоджується, оптимально до 37 градусів, й змішується з порошком", - додав Комаровський.

Раніше лікар Євген Комаровський попередив про обережне використання популярних у всьому світі препаратів — антибіотиків.