Батат - фото / botanichka.ru

Батат смаком нагадує солодку картоплю і та схожа формою на нашу звичайну східноєвропейську бульбу. Що таке батат? Батат – це багаторічна трав’яниста рослина; батат вирощують у Південній Америці, є одним з найпоширеніших харчових і кормових культур.

Читайте такожКурага: лікувальні властивості, користь та шкода

Батат вирощують у країнах з помірним кліматом як однорічну рослину. Хоч ця рослина за складом подібна до картоплі, але багатша на вуглеводи, зокрема цукри.

Відео дня

Батат дуже поширений, а рецепти з ним будуть коронними навіть на святкові вечері.

Батат: рецепти

Смажений батат з авокадо

Наріжте батат скибочками посоліть, поперчіть, полийте оливковою олією та поставте запікатися в духовку на 35 хвилин. Поки страва готується, приготуйте соус з авокадо. Перетворіть овоч у пюре, додайте морську сіль та декілька крапель лимонного соку. Подавайте до гарячого батату.

Хумус з батату

Запечену солодку картоплю і консервований нут перетворіть у пюре за допомогою блендера, додайте пасту тахіні, лимонний сік і перець чилі. Подавайте до хлібців з кукурудзяного борошна або крекерів.

Тости з бататом

Наріжте батат колами та запечіть у травах, часнику та оливковій олії. Коли солодка картопля буде готова, використовуйте її як заміну хлібним тостам. Чудовим акомпанементом стануть гуакамоле, козячий сир та кабачкова ікра.

Батат – калорійність: на 100 г – 85 кал, натрій – 55 мг, калій – 337 мг, вуглеводи – 20 г, білки – 1,6 г.