Сполучені Штати Америки мають намір надати лікарням Криму гуманітарну допомогу на суму близько 15 млн. доларів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила прес-секретар керівника парламенту автономії Алла ГОРЄВА за підсумками зустрічі спікера Володимира КОНСТАНТИНОВА із заступником директора офісу з координації гуманітарної допомоги США в Європі і Євразії державного департаменту Джоном ПОСТОМ.

За її словами, американська сторона планує почати поставку медичного устаткування наприкінці липня, завершити – до кінця вересня.

Відео дня

У кримських лікувальних закладах існує гостра необхідність у сучасному діагностичному, хірургічному устаткуванні, а також у кардіографах і дефібриляторах, зазначила прес-секретар.

Д.ПОСТ висловив сподівання, що «до Криму вже незабаром прийдуть 100 контейнерів гуманітарної допомоги на суму близько 15 млн. доларів США».

«Проект з оснащення устаткуванням кримських лікарень перебуває, якщо можна так сказати, у завершальній стадії. Залишилося вирішити питання, пов`язані з транспортуванням і доставкою вантажу, відкоректувати питання, пов`язані із спрощеною процедурою розмитнення медичного устаткування», - сказав він.

Державний департамент має намір надати допомогу автономії у рамках проекту з поліпшення матеріально-технічної бази лікарень Криму, що стартував у листопаді 2009 року.