Американські учені, грунтуючись на результатах дослідження зробили висновки, що вживання броколі і брюсельської капусти знижує ймовірність виникнення ракових пухлин. Антиракові властивості мають також усіма улюблені помідори.

Дослідники з Інституту Лінуса Полінга при Орегонському державному університеті встановили, що броколі, разом з іншими хрестоцвітними овочами, такими як білокочанна або брюсельська капуста, містить могутній антираковий хімічний компонент - сульфорафан. Він підвищує вироблення організмом ферментів, що, у свою чергу, знижує ризик захворювання раком шлунку і простати.

Ученими також встановлено, що антиоксидантні властивості має вітамін Е. Таким чином, не варто забувати про папайю, грейпфрути (особливо рожеві), манго, зернові, зелені салати, горіхи і оливкову олію.

Відео дня

medlinks.ru