На соціальний захист і пенсійне забезпечення чорнобильців поточного року в державному бюджеті передбачено 12 млрд. грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем`єр-міністр України Микола АЗАРОВ у ході засідання Організаційного комітету з підготовки і проведення заходів, пов`язаних із 25-ю річницею Чорнобильської катастрофи.

«Ми понад 12 млрд. грн. при наших обмежених можливостях направляємо цього року на соціальний захист і пенсійне забезпечення чорнобильців. 12 млрд. грн. – для нас це колосальний ресурс», - сказав М.АЗАРОВ.

Відео дня

Він уточнив, що на доплату за роботу на забруднених радіацією територіях фінансування буде збільшене на 170 млн. грн., понад 61 млн. грн. буде виділено на компенсацію сім`ям з дітьми і безплатне харчування потерпілих дітей, кошти на виділення щомісячної грошової допомоги збільшені на 72 млн. грн., а допомога з тимчасової непрацездатності постраждалих – майже в 2,5 разу.

«Звичайно, наші заходи не повинні обмежуватися покладанням вінків до пам`ятників і проведенням мітингів. Перш за все, ми повинні думати про тих людей, хто брав участь у ліквідації, про всіх тих постраждалих, які дотепер з цілого ряду причин не змогли одержати всі ті позиції, які повинні владою бути враховані», - сказав М.АЗАРОВ.