На Дніпропетровщині митники затримали громадянина Італії, який намагався ввезти в Україну метадон.
 
Як повідомили УНІАН у прес-службі Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області, при проведенні митного оформлення особистих речей та багажу громадян, які прибули рейсом «Відень – Дніпропетровськ» з використанням технічного засобу співробітники митниці звернули увагу, що в одній з валіз знаходяться предмети, схожі на пластикові контейнери з рідиною.
 
Дану валізу отримав громадянин Італії, який обрав зону (коридор) спрощеного митного контролю. При проведенні митного огляду було встановлено, що серед особистих речей знаходився поліетиленовий пакет, в якому містяться пластикові контейнери з прозорою рідиною та пігулками в коробках.
 
Громадянин пояснив, що за допомогою даної речовини проходить лікування від наркозалежності.
 
За результатами огляду експертизи було встановлено, що вказана рідина є наркотичною речовиною метадон (синтетичний аналог героїну), загальна кількість - 25 пластикових контейнерів.
 
До слідчого відділу УСБУ у Дніпропетровській області направлено заяву про кримінальне правопорушення за ознаками ч.1 ст.305 КК України за фактом незаконного переміщення особами психотропних речовин.