Що робити батькам, якщо дитина отруїлася / фото УНІАН

При отруєнні дитині повинні надати медичну допомогу лікарі. Крім того, вони з'ясують причину отруєння, кількість постраждалих і спрямують до Держспоживслужби відповідний документ.

Про це в ефірі Апостроф TV розказала лікар-епідеміолог, заслужений лікар України Людмила Мухарська.

На питання про те, як можна довести вину підприємства громадського харчування в отруєнні дитини та стягнути з нього кошти, витрачені на лікування, Мухарська відповіла, що епідеміологи знають, як проводити так зване епідеміологічне розслідування.

Читайте такожНе коронавірусом єдиним: у ЦГЗ розказали, які небезпечні хвороби можуть спіткати туристів

Лікар зазначила, що остаточне рішення повинен ухвалювати суд, якому треба надати докази. Винними можуть бути як постачальники продукції, як виробники, так і реалізатори, люди, які транспортують або зберігають продукцію. Треба довести, в якому місці ця точка вийшла з-під контролю. Тоді суд визначить, хто винен.

Крім того, епідеміолог поділилася алгоритмом дій, за яким мають діяти батьки при отруєнні дитини.

"Якщо отруїлася дитина - лікарі повинні надати їй медичну допомогу. Лікар повинен заповнити спеціальну статистичну форму і подати її в Держспоживслужбу. Далі йде розкрутка цієї ситуації: фахівці повинні виїхати на місце і подивитися, скільки дітей постраждали, якою була причина і так далі. Якщо це був одиничний випадок, то лікар просто надає медичну допомогу. Далі батьки вже вирішують, писати їм скаргу на такий випадок, або просто дитина вилікувалась і все", - розповіла Мухарська.

Вас також можуть зацікавити новини