Серце отримав 29-річний чоловік \ фото Фейсбук Олег Самчук

Львівські лікарі пересадили серце 29-річному чоловіку, через ускладнення від коронавірусу його власний орган уже ледь виконував функцію.

Про це на сторінці у Facebook повідомив гендиректор Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук.

Читайте такожВже б'ється у грудях: в Україні пересадили донорське серце 12-річній дівчинці (фото, відео)

Відео дня

"Ще троє людей житимуть завдяки трансплантації. У Львові сьогодні пересадили серце і печінку, нирку – у Івано–Франківську. Серце пересадили 29-річному чоловікові з Вінниччини. Через ускладнення від коронавірусу його власний орган уже ледь виконував функцію", - написав він.

Печінку отримала 43-річна матір двох дітей із Закарпаття. Операцію львівські лікарі виконували разом з колегами з київської лікарні "Феофанія".

Донором органів став 50-річний чоловік \ фото Фейсбук Олег Самчук

"Одну нирку ми допомогли колегам пересадити в їхній лікарні. Її отримав 32-річний львів’янин, який був у нас у "листку очікування". Це перша в Івано-Франківську посмертна трансплантація нирки", - розповів Самчук.

Він також повідомив, що донор був в обласній лікарні Івано-Франківська. Це 50-річний чоловік, який помер внаслідок важкої травми голови. Згоду дав його брат, він лікар.

фото Фейсбук Олег Самчук

Самчук також наголосив, що лише цього року у клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова лікарі провели 44 трансплантації органів, з них – 6 сердець.

Як повідомляв УНІАН, 22 вересня у Львові провели першу в Україні трансплантацію серця дитині. Серце отримав 13-річний хлопчик з села Зарудці, що на Волині. Він хворів з липня, а останній місяць провів у реанімації. Рахунок йшов на дні.