Українців вакцинують від коронавірусу на вокзалах /фото УНІАН, Дмитро Хилюк

"Укрзалізниця" з 21 жовтня розгорнула на вокзалах пункти вакцинації від коронавірусу. У перший же день щепилися 500 осіб.

Про це повідомила прес-служба компанії у Telegram-каналі.

"Зараз такі пункти працюють на семи вокзалах: у Києві, Дніпрі та Львові - цілодобово, на інших вокзалах - за гнучким графіком, його можна уточнити безпосередньо на місці", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що надалі кількість центрів вакцинації збільшать.

Читайте такожВ Укрзалізниці підрахували, скільки пасажирів вже не пустили на потяги через нові правилаКрім того, на десяти вокзалах цілодобово працюють пункти експрес-тестування на COVID-19.

"Станом на 17:00 протестовано майже тисяча пасажирів, у семи з них результат виявився позитивним", - підкреслили в компанії.

Нові правила проїзду в Україні

11 жовтня Кабінет Міністрів затвердив нові правила пасажирських перевезень на час карантину.

Так, з 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів в регіонах з "жовтим", "помаранчевим" або "червоним" рівнем карантину будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу літака і пасажирів одного з цих документів:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів "жовтого" рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, дія якої підтверджена за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, у тому числі з використанням мобільного додатку порталу "Дія";
  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який дійсний 72 години.

Вакцинація від коронавірусу в Україні

В Україні встановлено черговий рекорд вакцинації – вчора щеплення проти COVID-19 отримали понад 250 тис.осіб. 

З початку вакцинальної кампанії в Україні щеплені 8 млн 373 тис. 550 осіб, з них повністю імунізовані та отримали дві дози вакцини – 6 млн 743 тис. 615.