Лікар розповів про наслідки неправильного ставлення до вакцинації / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Українці своєю повільністю з вакцинацією від коронавірусу втратили необхідний час. Зараз через черги в пунктах вакцинації багато з тих, хто робить щеплення, незабаром почнуть заражатися, звинувачуючи при цьому вакцину.

Таку думку висловив лікар-імунолог Борис Донськой, пише "Обозреватель".

"Як врятувати людей від смерті? Вже пізно. Можливо, якщо людина сьогодні зробить щеплення, то через 2-3 тижні її зустріч з вірусом буде не такою вже фатальною, якою могла б бути. Це так само типово, як люди після інфаркту кидають пити й курити, але це ж трошки пізно", - вважає лікар.

Відео дня

Ті, хто зараз, "штурмує" пункти вакцинації, не дотримуються дистанції, стоять в чергах без масок, що через 2-3 тижні спровокує їх захворювання. 

"При цьому будуть стверджувати, що вони зробили щеплення. Уявляєте пікантну ситуацію?",- додав Донськой, нагадуючи, що вакцинація - це профілактичний захід, що працює на перспективу.

Читайте також"Не залишайтеся у кам'яному віці": лікар сказав, чи насправді вітаміни впливають на перебіг COVID-19

"МОЗ влітку привезло близько 15 мільйонів доз вакцин і дозволило українцям як цивілізованим європейцям, не тиснувши на них, не шантажуючи їх, не змушуючи їх запропонувало: прийдіть і зробіть, у нас все є. Українці самі обрали дикий середньовічний спосіб боротьби з пандемією, тобто проголосували ногами. Отже, "у справах нашим отримаємо ми", - прогнозує Донський.

У разі настання "колапсу" медичної системи, каже лікар, лікарні не закриються. Але ефективність їх роботи максимально знизиться.

"Це ще не дно. На нас чекають ще гірші дні. Тому це ще не колапс. Це неефективна робота медичної системи, при якій вона не може надати допомогу всім, кому могла б надати, врятувати всіх, кого могла б врятувати", - резюмував фахівець.

Нагадаємо, що за даними МОЗ, абсолютна більшість пацієнтів "ковідних" відділень не вакцинувалися від коронавірусу. У відомстві закликають українців зробити щеплення заради збереження здоров'я себе і своїх рідних під час пандемії коронавірусу.

Вакцинація рятує українців від смерті / інфографіка УНІАН

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Вас також можуть зацікавити інші новини: