Психологи розповіли, яких стосунків варто уникати / фото pixabay.com

Психологи назвали деякі очевидні ознаки токсичних стосунків, які не мають майбутнього.

Серед них - надто великі обіцянки й навіть часті повторення "я тебе люблю", повідомляє MedikForum.

1. «Божевільне» кохання. Після декількох невдалих побачень абсолютно природно поринути з головою в стосунки з партнером, який начебто так сильно вами захоплюється. Але якщо він починає говорити «я тебе люблю» буквально через пару тижнів знайомства, то саме час прощатися. За винятком дійсно рідкісних різновидів кохання з першого погляду подібного роду заяви найчастіше лунають з боку чоловіків, що звикли до прояву насильства та контролю щодо своїх партнерок або відвертих нарцисів. Крім того, остерігайтеся тих чоловіків, які роблять занадто широкі жести на першому етапі стосунків.

Відео дня

2. Великі обіцянки. Ви щойно познайомилися з чоловіком, а він вже обіцяє все життя носити вас на руках, ніколи не торкнути пальцем і не підвищити голосу? Швидше за все, все буде навпаки, як вважають психологи. Обов'язково звертайте увагу на його слова і вчинки, оскільки великі обіцянки, виголошені на ранньому етапі знайомства, - це тривожний знак, який повинен викликати підозри.

Читайте такожНизькі чоловіки зліші: вчені розповіли про "синдром коротуна"

3. Розмови про колишніх. Цілком природно навіть на першому побаченні побіжно торкнутися теми колишніх стосунків, тим більше що це може бути цікаво для обох партнерів. Але якщо чоловік тільки й робить, що розмовляє про свою колишню дівчину, та ще й з ненавистю або з якимись іншими сильними емоціями, то абсолютно очевидно, що ці стосунки він не пережив, і вони все ще в його голові.

4. Потреба в увазі. Дуже приємно, якщо чоловікові потрібна взаємна увага. Не дуже приємно, якщо ця увага потрібна йому в режимі нон-стоп, особливо в ті хвилини, коли ви працюєте або спілкуєтеся з подругами. Якщо чоловік постійно вимагає від вас якихось СМС, повідомлень через інтернет і дзвінків, то постарайтеся акуратно повідомити йому про право на особистий простір. Якщо його реакція буде негативною, саме час прощатися.

5. Ревнощі. Не дуже приємна якість, яка є майже у кожної людини. Нормально, якщо закоханий у вас чоловік проявляє ревнощі, але ненормально, якщо вона виражається нездоровим способом. Якщо ви помічаєте, що починаєте постійно виправдовуватися перед партнером, то такі стосунки гарного майбутнього точно не мають.

Раніше вчені з Кембріджського університету пояснили, як впізнати багатого нареченого за руками.