Лікарі розповіли про секс під час вагітності / фото newsru.co.il

На думку німецьких лікарів, заняття сексом під час вагітності не тільки можливі, але і рекомендуються до останнього триместру. Зокрема, вони поліпшують циркуляцію крові.

У період вагітності кровопостачання організму має посилитися для того, щоб дитина отримувала достатню кількість нутрієнтів. Якщо з якихось причин інтенсивність кровообігу знижується, то регулярні заняття сексом допомагають відновити його за рахунок виділення певних гормонів, пише MedikForum.

Читайте такожЩо подарувати на 14 лютого: найкращі ідеї для секс-подарунків (18+)

Відео дня

Практика показує, що секс під час вагітності дарує жінкам більш якісний оргазм. І це пояснюється за рахунок збільшення вироблення гормонів естрогену і прогестерону. Спостереження показували, що жінки вважають оргазм під час вагітності більш інтенсивним за відчуттями, ніж до неї. Відомо, що підвищення рівня естрогену призводить до більшого припливу крові до ділянки тазу, що позитивно позначається і на рівні збудження жінок.

Секс під час вагітності підвищує якість сну за рахунок збільшення рівня ендорфінів. Ці гормони позитивно впливають на якість сну майбутніх мам. Крім того, ендорфіни активно борються з втомою та іншими симптомами вагітності, які пригальмовують жінок.

Нарешті, секс під час вагітності зміцнює імунітет, який природним чином знижується, щоб організм жінки не відірвав чужорідне тіло у вигляді плоду. Доведено, що завдяки сексу в крові жінки збільшується рівень імуноглобуліну класу А, і тим самим підвищується імунітет, що важливо для протистояння різного роду хворобам.

Раніше вчені з'ясували, що частий секс у похилому віці позитивно впливає на когнітивні здібності людини і дозволяє запобігти деменції.