5 стереотипів про стосунки, які псують нам життя / фото ua.depositphotos.com

У відносинах між чоловіком і жінкою діють свої ірраціональні механізми і культурні коди, які рухливі і весь час змінюються: те, що 10 років тому вважалося народною мудрістю, сьогодні вже псевдоістина.

Пропонуємо розібратися, які стереотипи про відносини більше не працюють:

  • Сила жінки - в її слабкості

Навіть письменники говорили про те, що сила жінки – в її слабкості, пише elle.ru. Нібито така жінка здатна творити і руйнувати, пробуджуючи в чоловікові якості захисника. Однак насправді сила жінки криється в ніжності, розумінні і чуйності, але ніяк не в беззахисності і безпорадності.

Відео дня
  • Відносини - це важка праця

Немає більш безглуздого заняття, ніж "переробляти" свого партнера або змінювати себе заради нього (притирання до звичок людини і пошук компромісів – це дещо інша історія). Але якщо вашим відносинам важко існувати, значить, ви на хибному шляху.

Адже важко бути не повинно - сенс відносин в тому, щоб зробити життя один одного простіше і щасливіше, а не ускладнювати її ще більше.

  • Чоловікам подобаються стерви

Мабуть, ця думка завжди була помилковою, адже ніхто не хоче мати відносин з конфліктною і істеричною жінкою. Швидше за все, "стервозна" колись стало синонімом до "темпераментної".

Дійсно, у представників сильної статі інтерес викликають сміливі дівчата, здатні відкрито висловлювати свої почуття і які мають високу самооцінку.

  • Чоловіки бояться сильних дівчат

Це судження теж втратило актуальність в сучасному суспільстві. Справедливіше буде помітити, що сильних жінок бояться слабкі чоловіки, а впливові хлопці в якості супутниці життя все частіше вибирають дівчат, які розвиваються і впевнені в собі. За кожним великим чоловіком стоїть набагато сильніше жінка-муза, правда ж?

  • Всі жінки мріють вийти заміж

Стереотип про те, що мета всього життя жінки – вийти заміж теж пішов у небуття. Зокрема, через вплив Заходу і Європи сьогодні ставлення до штампу в паспорті стає більш ненав'язливим. Сучасна жінка відводить заміжжя не перше місце, вважаючи за краще зайнятися самореалізацією.

Вас також можуть зацікавити новини