Багато хто впевнений, що секс в цей період заборонений \ фото: ua.depositphotos.com

Давно доведено, що секс корисний. Він зміцнює серце, знижує ризик розвитку діабету, покращує кровообіг і знімає стрес. Однак є ситуації, при яких краще від нього відмовитися.

Вагітність (в деяких випадках). Багато хто впевнений, що секс в цей період заборонений. Однак вчені вважають, що, якщо вагітність проходить нормально, це навіть корисно: проникнення покращує еластичність піхви.

Проте відмовитися від любовних утіх доведеться, якщо є порушення:

Відео дня
  • Кровотечі;
  • Передлежання і відшарування плаценти;
  • Гематоми;
  • Цервікальна недостатність.
  • Пологи.

Якщо все пройшло без ускладнень, лікарі дозволяють вступати в інтимні стосунки вже через 6-8 тижнів. За цей період матка і піхва повертаються в допологовий стан. Але після кесаревого розтину або розрізу промежини, тільки лікар може дати правильні рекомендації. Зазвичай доводиться почекати з сексом від півтора місяців до півроку.

Читайте такожМедик розказала, яким має бути секс для зачаття дитини

Аборт або викидень. Експерти рекомендують не поспішати з сексом в таких ситуаціях: на відновлення організму потрібно мінімум 45 днів.

Менструація. Під час місячних відкривається шийка матки: середовище піхви стає більш кислим, і це може спровокувати зростання грибків. Однак доказів, що секс під час місячних збільшує ризик хвороби немає. Тому все на розсуд партнерів, але про всяк випадок лікарі все ж рекомендують берегтися.

Хвороби сечовивідних шляхів. Британські вчені з Центру сексуального здоров'я вважають, що при інфекції сечовивідних шляхів від статевих контактів потрібно утриматися. Крім небезпеки заразити партнера, запальний процес може викликати сильний біль під час сексу. А якщо ви не можете втриматися, не забудьте про презервативи.

Застуда і грип. Якщо у вас немає температури вище 38, секс дозволяється. Близькість розігріє тіло і посилить кровообіг, а інтенсивне дихання може допомогти запобігти ускладнення після ГРВІ.

Серцево-судинні захворювання. Секс - це зарядка для серця: активність покращує кровообіг, розширює судини і тренує серцевий м'яз. Однак сердечникам не варто перенапружуватися: наприклад, займатися сексом під час хвороби. Це може викликати ускладнення.

Гіпертонія. При нормальному тиску близькість тільки зменшує ризик розвитку ускладнень. Але якщо він сильно підвищений, підвищується і ризик інсульту.

Стани після інсульту. Американська асоціація серця і Європейське суспільство кардіології стверджують, що повернутися до інтимного життя можна вже через тиждень. Але тільки за умови, що пацієнт не відчуває болю і неприємних відчуттів під час швидкої ходьби, передає nashamama.

Вас також можуть зацікавити новини