Як впоратися з дівчиною, у якої передменструальний синдром / фото ua.depositphotos.com

Через гормональні зміни під час циклу, перед настанням критичних днів (і під час них), дівчина може бути дуже нервовою і примхливою.

Існує кілька нехитрих прийомів, як краще зрозуміти і підтримати дівчину під час ПМС. Пропонуємо прислухатися до наших порад і спростити життя вашої пари.

У біологічному плані це дуже складний і інтимний процес, зрозуміти який, не будучи жінкою, досить важко / фото: ua.depositphotos.com

У дівчини місячні - як з нею спілкуватися

Уникайте потенційного конфлікту

Відео дня

Відзначте час, коли вона, на вашу думку, найбільш схильна до ПМС. Ви можете відзначати його на календарі щомісяця, але зберігайте його там, де вона точно НЕ побачить цей календар. Знаючи, що у неї ПМС, ви будете більш терплячі стосовно неї. Існує кілька додатків, доступних на телефони iPhone і Android, які допоможуть вам відстежувати її цикл. Проте, майте на увазі, що у багатьох жінок цикли нерегулярні.

Зачекайте деякий час, коли вона спокійна, щаслива і в хорошому місці, згадайте, що ви натрапили на статтю про способи надавати підтримку дівчині під час менструального циклу і скажіть, що здивовані тому, наскільки їй боляче і важко. Вона буде зворушена вашою турботою, раз ви досліджували це, і буде впевнена в вашому розумінні того, що це щось біологічне і неконтрольоване нею.

Ніколи відкрито не приписуйте її емоційне нездужання до її менструального періоду. Навіть якщо ви знаєте, що у неї (майже) почалася менструація, або спостерігаєте ці симптоми щомісячно, тримайте свої здогади при собі. Більшість жінок - особливо, коли у них поганий настрій - образяться на ваше припущення, ніби причина їх розладів в тому, що «такий період місяця». Через те, що вона чутлива, вона відчує, що ви нехтуєте і відкидаєте її думку, приписуючи його до менструації.

Не влаштовуйте ніяких сюрпризів. Якщо ви вже знаєте, що вона може бути трохи шкідливою, не приносьте ніяких новин або сюрпризів, які потенційно можуть бути вибухонебезпечними для неї. Стривайте деякий час, коли вона зможе приділити чогось свою увагу в кращому настрої.

Відхиляйте вибухонебезпечні питання. «Це мене повнить?» або подібні питання є тим, на що відповіді можуть бути винахідливими в кращі часи відносин. Але це шлях до катастрофи, коли у дівчини ПМС. Постарайтеся уникати участі в таких обговореннях, якщо у дівчини передменструальний період.

Полегшіть тягар

Скоротіть соціальну діяльність. Відчуття роздутість і болю, як правило, не сприяють бажанню бути соціально активним. Перевірте, як вона себе почуває, перш ніж запрошувати її на нічний світський раут (або запросіть своїх друзів в гості). Будьте особливо в курсі подій, які вимагають, щоб вона одягла певний наряд, або включають фізичну активність.

Візьміть на себе деякі її зобов'язання. Якщо список її обов'язків в межах знаходяться в межах розумного і фізичних можливостей, то запропонуйте їй допомогу. Жінки з ПМС потребують турботи або просто нездатні в цей час виконувати що-небудь самостійно. Плюс до всього, якщо ви нічого не робите, це вірний шлях до катастрофи, коли вона в стані підвищеної готовності закричати.

Пристосуйте до змін в її дієті. Дівчина, що сидить на дієті Аткінса, може за раз з'їсти цілу піцу, коли у неї ПМС. Не робіть зауваження, що стосуються змін в її дієті. Якщо дівчина скаржиться, що одяг їй замала, і вона відчуває важкість, запропонуйте їй прогулятися разом.

Підтримуйте дівчину

Будьте терплячі. Можна впоратися з будь-якою вибуховою людиною. Якщо вона вам огризається або робить щось, щоб подіяти вам на нерви, не дратуйтеся і не спішіть давати відсіч. Інакше буде тільки гірше. Пам'ятайте, що зараз вона несповна розуму, і це тимчасово. 

Не приймайте це на свій рахунок. У такий період її емоції можуть взяти над нею верх, і ваш найкращий захист проти цього - залишатися врівноваженим і спокійно сказати: «Добре, я зрозумів».

Виконуйте їх в співчутті. Подумайте про час, коли фізичні зміни змушували вас вередувати. Чи бувало, коли ви не виспалися і в результаті ставали досить грубим і різким? Або ви лежали в лікарні, а хронічний біль робила вас дуже дратівливим. Поставте себе на її місце. Вона не тільки відчуває докучливі фізичні симптоми, але і її гормони зменшуються і випливають, через що їй дуже важко зрозуміти, що ж вона відчуває і чого дійсно хоче. Подумайте про те, як тестостерон впливав на вас в минулому, коли ви, наприклад, були сексуально збуджені, або з будь-якого приводу відчували агресію або гнів (особливо, в підлітковому віці). У той період ви могли зловити хвилю, як ніби у вас зовсім немає контролю. Ось так, ймовірно, вона себе почуває.

Не допускайте можливість незрілої поведінки. Емоційність не виправдовує неналежну поведінку. Дайте їй зрозуміти, що вона повинна бути зрілим і дорослою людиною. Якщо вона наполягає на своїй незрілості, що не потурайте їй. Спокійно, але твердо встановлюйте обмеження.

P.S. Ну а якщо ж вам досягти компромісу ніяк не вдається і кожен місяць ПМС вашої жінки є неминучими тортурами, то лікарі-гінекологи радять приходити на консультації удвох. На таких спільних консультаціях вам допоможуть скласти програму для пом'якшення перебігу ПМС і виробити індивідуальну систему контрацепції.

"Критичні дні" у жінок: новини на тему